Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO V bratislavských uliciach bolo zase rušno: Polícia riešila cez víkend fyzické napadnutia

Polícia riešila cez víkend v Starom Meste tri fyzické napadnutia Zobraziť galériu (2)
Polícia riešila cez víkend v Starom Meste tri fyzické napadnutia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - V bratislavskom Starom Meste riešila cez víkend polícia tri prípady fyzického napadnutia. K incidentom došlo v sobotu (22. 8.) v skorých ranných hodinách na Obchodnej ulici a v nedeľu (23. 8.) na Ventúrskej ulici a Rybnom námestí. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

V sobotu okolo 4.20 h privolali políciu k podniku na Obchodnej ulici. "V dôsledku útoku páchateľov zostal (muž) nehybne ležať v priestore električkovej trate s viacerými zraneniami," priblížila polícia. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva. V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na tri roky.

V nedeľu krátko po štvrtej hodine ráno polícia prijala oznámenie o napadnutí muža na Ventúrskej ulici. Utrpieť mal bodné zranenia v oblasti hrudníka. "Podľa doposiaľ zistených informácií samotnému útoku mala predchádzať slovná hádka poškodeného a dvoch mužov – cudzincov. Následne sa všetci mali presunúť pred podnik, kde mal jeden z cudzincov doposiaľ nezisteným predmetom zaútočiť na 27–ročného muža," doplnila Martiniaková.

Polícia riešila cez víkend
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Privolaní záchranári napadnutému mužovi poskytli prvú pomoc a previezli ho do nemocnice. Vyšetrovateľ PZ začal voči podozrivým trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s trestným činom výtržníctva. Za skutky hrozí páchateľom štvor- až desaťročné väzenie.

Okolo 5.00 h riešila hliadka PZ tiež nahlásené fyzické napadnutie pri podniku na Rybnom námestí v Bratislave. "Podľa zistených informácií mal doposiaľ neznámy páchateľ udrieť päsťou do oblasti tváre 26–ročného Jakuba, a tým mu spôsobiť úraz lebky. Za takéto konanie hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov," uviedla Martiniaková.

Viac o téme: Polícia BratislavaStaré mestoNapadnutia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu