Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Posádka lode Bohemia je negatívna, s plavbami chcú začať čo najskôr

Loď Bohemia. Zobraziť galériu (3)
Loď Bohemia. (Zdroj: FOTO TASR – Roman Hanc)

KVAKOVCE – Prítomnosť nákazy nového koronavírusu sa u posádky lode Bohemia nepotvrdila. Ako sa vyjadril starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ, s plavbami po Domaši by preto opäť chceli začať už v sobotu 22. augusta.

"Všetky výsledky siedmich testov, ktoré sme robili, sú negatívne," povedal Kapraľ s tým, že testovanými osobami boli všetci členovia posádky, ktorí prišli s pozitívne testovaným strojníkom do priameho kontaktu. Ako doplnil, obec dá otestovať aj ľudí, ktorých kontakt s posádkou lode je nepriamy. "Sú to ľudia, ktorí zabezpečujú chod lode a celého rekreačného strediska Dobrá," vysvetlil.

Loď Bohemia.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR – Roman Hanc)

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako doplnil, obec o možnostiach opätovného spustenia plavieb Bohemie konzultuje s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. "Chceli by sme začať od zajtra. Chceme ešte zvýšiť opatrenia, posádka bude eliminovaná," spresnil.

Loď Bohemia.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR – Roman Hanc)

Doterajšia sezóna lode Bohemia podľa Kapraľa naplnila ich očakávania, lístky na plavby sú vypredávané týždeň vopred. "Aj stredisko sme pripravili na nápor denných turistov, urobili sme gurmánsku uličku, sú tu rôzne atrakcie. Až na tie júlové dažde bola sezóna vcelku dobrá," uzavrel.

Viac o téme: LoďPosádkaBohemiaKoronavírusPlavby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu