Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Stropkov má hlavu v smútku: Gesto pre obete tragédie na Liptove, v prípade už padlo obvinenie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Faceboo/Polícia SR)

LIPTOVSKÝ TRNOVEC - Slovensko sa spamätáva z mimoriadne tragickej dopravnej nehody. Došlo k nej v stredu na Liptove. Bilancia obetí je hrozivá. Pri zrážke dvoch dodávok vyhasli životy piatich ľudí. Zahynuli až štyri deti vo veku od šesť do 11 rokov a 43-ročný muž. Všetci pochádzali zo Stropkova.

Nehoda na Liptove: Šťastný výlet sa v sekunde zmenil na tragédiu! Posledné zábery anjelikov trhajú srdce

Mesto po nehode vyslovilo hlboký prejav sústrasti rodinám, ktoré v stredu 19. augusta stratili svojich najbližších. "Stala sa obrovská tragédia, nevídaných rozmerov, ktorá zasiahla naše mesto," zaznelo v úvode príspevku na facebookovej stránke Stropkova.

Vedenie mesta informovalo o rozhodnutí zrušiť všetky najbližšie plánované kultúrne, spoločenské a zábavné akcie v Stropkove.

Stropkov má hlavu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Faceboo/Polícia SR)

"Rovnako sú odložené sobotné futbalové stretnutia kategórie U12 a U13 nášho MŠK Tesla Stropkov. Všetky ostatné kategórie odohrajú svoje stretnutia s čiernou stuhou na rukáve a pred každým stretnutím bude na pamiatku zosnulých našich spoluobčanov minúta ticha," napísali.

Mesto chce pozostalým pomôcť aj finančne. "Vedenie mesta a mestského podniku Služba využije všetky možnosti na peňažnú a nepeňažnú pomoc pre pozostalých pri príprave a organizácií pohrebných obradov," dodali.

Na pomoc pozostalým už zriadili aj transparentný účet, na ktorý môžete prispieť aj vy. Číslo účtu je SK52 0200 0000 0017 8421 5556.

Stropkov má hlavu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Mesto Stropkov - oficiálna stránka)

Výlet sa zmenil na tragédiu

V bielej dodávke, ktorá sa na ceste II/584 zrazila s tmavou dodávkou s nemeckým EČV, sedeli muži, ktorí sa vybrali na výlet so svojimi deťmi. Z maloletých prežil len najmladší chlapček, ktorý sedel v autosedačke, štyri dospelé osoby skončili v nemocnici so zraneniami.

Smutné ZÁBERY z Liptova: Pri nehode zomreli štyri deti a jeden dospelý (Zdroj: FB/Polícia SR)

Trojčlenná posádka druhého auta utrpela ľahké zranenia. Na miesto okamžite smerovali policajti, hasiči, pozemní aj leteckí záchranári. Vrtuľník však napokon z akcie odvolali. 

Padlo obvinenie

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vo štvrtok obvinil 39-ročného vodiča dodávky VW Transporter z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.  "Vyšetrovanie okolností dopravnej nehody pokračuje, k prípadu boli pribratí aj súdni znalci," uviedla polícia.

Viac o téme: NehodaTragédiaZbierkaLiptov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu