Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Legendárna kaviareň U Anjelov: Po 18 rokoch ju zatvorili

Legendárna kaviareň. Krútiaci sa anjel na kávovom mlynčeku je už minulosťou.
Legendárna kaviareň. Krútiaci sa anjel na kávovom mlynčeku je už minulosťou. (Zdroj: Nový Čas)

STARÉ MESTO - Skončila ako plnoletá! Kaviareň U Anjelov, v ktorej sa stretávali celých osemnásť rokov intelektuáli a študenti, je už minulosťou. Cirkev, ktorej budova patrila, ju minulý rok predala novému majiteľovi. Ten prenajímateľovi - hercovi Jurajovi Ďurdiakovi - zrušil nájomnú zmluvu.

Kaviareň U Anjelov bola maličkým podnikom so stenami posiatymi anjelskou výzdobou. Po roku 1989 ju založil známy herec Juraj Ďurdiak. Odvtedy sa stala legendou. „Dúfam, že sa nám podarí zohnať nový priestor a budeme môcť pokračovať. Anjeliky zatiaľ budú odpočívať v škatuliach. Je ich presne 688," povedal smutne spolumajiteľ kaviarne Tibor Mišutka.

Rozložené notebooky a knihy dopĺňali atmosféru miesta, kde sa pracovalo, filozofovalo, ale najmä žilo. Po večeroch sa z dverí ozývali džez a šansón. Podľa našich informácií by v budove na Laurinskej ulici mal vzniknúť nový luxusný hotel.

Osobnosti U Anjelov

U Anjelov bol významným hosťom český filozof a spisovateľ Egon Bondy. Pravidelne ste tu mohli stretnúť aj známu poetku a novinárku Zuzanu Szatmáry či speváčku Katarínu Hasprovú. Miestne žúrky s charizmatickou obsluhou boli kultovou záležitosťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu