Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Premiér skúša nový look! Hore biznis, dole párty, Matovičove tenisky vyvolali pobúrenie

Matovič sa tento týždeň predviedol v teniskách Zobraziť galériu (5)
Matovič sa tento týždeň predviedol v teniskách (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

BRATISLAVA - O módnych výstrelkoch premiéra Igora Matoviča sa už rozprávalo veľa. Okrem toho, že do parlamentu pred rokmi nakráčal v čiernom tričku sa teraz opäť "predviedol". Pri príležitosti stretnutia s odchádzajúcim bieloruským veľvyslancom či členmi Csemadoku sa predseda vlády šokujúco vytasil so svojími teniskami k šedému saku a košeli!

Fotografiu po prijatí bieloruského veľvyslanca Igora Leščeňu, ktorý na svoj post rezignoval, Matovič na svoj Facebook zavesil v utorok večer. Kým diplomat bol oblečený v celom obleku aj s topánkami, predseda slovenskej vlády mal na sebe sako s košeľou a šedými teniskami.

Premiér skúša nový look!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Rozpačité reakcie

Tento imidž premiéra mnohých pobúril a v rámci prezentácie Slovenska aj urazil. "Tento váš outfit považujem za odraz Vašej osobnosti a ten je zrejme ďaleko za čiarou úcty voči človeku, ktorého ste pozval na Úrad vlády," píše jeden z diskutujúcich.

Premiér skúša nový look!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/I.M.)

"Pán premiér, prijať veľvyslanca v teniskách je urážka krajiny," píše sa v ďalšom komentári pod fotografiou. Našli sa síce aj takí, ktorí imidž premiéra vyhodnotili ako niečo, čím chce "vyčnievať z davu", no nebolo ich až tak veľa ako spomínaných pobúrencov.

Matovič si tenisky vzal aj na ešte skoršie stretnutie členov Csemadoku (Kultúrny spolok maďarských pracujúcich v Československu, pozn. red.) počas toho istého dňa.

Premiér skúša nový look!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Tenisky za pár peněz

Reakcie na premiérov outfit nenechali Matoviča dlho chladným a už podvečer sa o nich zmienil v ostrom statuse. "Nas*al som kopu ľudí. Úplnú vývrtku som spôsobil tým, ktorým sa panenky pretáčali z toho, že to (prijatie bieloruského veľvyslanca, pozn. red.) všetko bolo v mojich obľúbených teniskách za pár peněz," spomenul večer premiér.

Premiér skúša nový look!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Zdá sa teda, že Matovič si rozhodne do imidžu nenechá hovoriť a naďalej bude presadzovať svojský štýl pri obliekaní. Otázkou však ostáva, či je zvolené oblečenie diplomaticky prijateľné na komunikáciu so zahraničnými politikmi na medzinárodnej úrovni.

Viac o téme: TeniskyIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu