Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalší spor v koalícii vyvoval Kyselicov škandál: Šeligova výzva po odhalení dvojitého života

Kyselica podľa Šeligu viedol dvojitý život. Zobraziť galériu (4)
Kyselica podľa Šeligu viedol dvojitý život. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA - Kauza s kandidátom za OĽaNO a bývalým vyšetrovateľom gorily Lukášom Kyselicom, ktorý v súčasnosti pôsobí ako štátny tajomník na ministerstve vnútra, spôsobila ďalšie turbulencie. Tentokrát v tábore Za ľudí. Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga hovorí o Kyselicovom dvojitom živote a vyzval ho dokonca na vyvodenie politickej zodpovednosti!

Vzťahy vo vládnej koalícii opäť nie sú ideálne a za ďalší "škrabanec" na štíte dôveryhodnosti môže podľa podpredsedu národnej rady Šeligu kauza Lukáša Kyselicu. "Hľadiac na to právnicky je zrejmé, že pán Kyselica porušil zákon, pretože ako vojak (čo príslušníci vojenského spravodajstva sú), sa aktívne zúčastňoval predvolebnej kampane," myslí si podpredseda Za ľudí.

Pod šéfom Jánom Balciarom

"Samozrejme je tu aj pochybnosť o tom, prečo to robil, keďže riaditeľ vojenskej tajnej služby bol pán Balciar, ktorý nevedel vysvetliť svoj majetok, mal plat 43 000 eur brutto," píše Šeliga s tým, že Kyselica v rámci mlčanlivosti nemôže povedať nič, inak by porušil viazanosť mlčania v tejto funkcii.

Ján Balciar
Zobraziť galériu (4)
Ján Balciar  (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Zákon porušil, napísal Šeliga a vyzval ho na vyvodenie zodpovednosti

"Faktom je, že k porušeniu zákona došlo. Pán Kyselica by mal vyvodiť osobnú zodpovednosť. Je to apel, aby sme začali pri tom, ak niekto urobí chybu, vyvodzovať zodpovednosť," myslí si Šeliga.

Ďalší spor v koalícii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Juraj Šeliga - Za ľudí)

Kyselica ako tajný agent

Štátny tajomník MV SR a bývalý šéf tímu Gorila Kyselica podľa informácií Denníka N kandidoval do parlamentu ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva. Nemali o tom vedieť ani členovia hnutia OĽaNO, za ktoré sa uchádzal o mandát. V tajnej službe MO SR mal pôsobiť od októbra 2019 do 19. marca 2020. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) na základe informácií, ktorými disponuje, nemá dôvod nedôverovať Kyselicovi. Štátnemu tajomníkovi dôveruje aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Lukáš Kyselica
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Viac o téme: Juraj ŠeligaLukáš Kyselica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu