Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bývalý šéf tímu Gorila Kyselica bol aj tajným agentom! Nevedelo o tom ani Oľano, minister mu dôveruje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica, ktorý viedol vyšetrovací tím Gorila, bol tajným agentom Vojenského spravodajstva. Má však plnú podporu ministra obrany aj vnútra.

Lukáš Kyselica bol tajným agentom Vojenského spravodojstva aj v čase, keď kandidoval do parlamentu a aj vtedy, keď si prevzal dekrét štátneho tajomníka. S informáciou prišiel DenníkN. Ten zistil, že Kyselica bol príslušníkom vojenskej tajnej služby od 1. októbra 2019, keď oficiálne odišiel z polície, až do 19. marca 2020, keď si na druhý deň prevzal dekrét novozvoleného poslanca Národnej rady.

ROZHOVOR S Lukášom Kyselicom: VIDEO O vzťahu so Spišiakom aj o tom, kto musí absolvovať detektor lži!

Minister obrany SR Jaroslav Naď však Kyselicovi dôveruje. "Minister obrany SR Jaroslav Naď na základe informácií, ktorými ako minister obrany nateraz disponuje, môže s pokojným svedomím povedať, že Lukášovi Kyselicovi dôveruje," uviedla hovorkyňa Martina Kovaľ Kakaščíková.

Rovnako reagovalo aj ministerstvo vnútra na čele s Romanom Mikulcom. "Minister vnútra Roman Mikulec z titulu svojej funkcie nemá oprávnenie vedieť, kto bol, či je príslušníkom Vojenského spravodajstva. Na základe informácií, ktorými pán minister disponuje, nemá momentálne dôvod nedôverovať štátnemu tajomníkovi Lukášovi Kyselicovi,“ napísala riaditeľka Tlačového odboru Barbara Túrosová.

Lukáš Kyselica
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Kyselica mal byť vojenským tajným agentom počas celej volebnej kampane a nevedeli o tom ani v OĽaNO. „Ktokoľvek z občanov Slovenskej republiky by pri potvrdení takejto skutočnosti porušil zákon o utajovaných skutočnostiach. V prípade, ak by som vám povedal nie, tak mi zrejme zase nebudete veriť vy. S otázkami takéhoto typu sa s dôverou obráťte na ministerstvo obrany,“ uviedol Kyselica pre spomínaný portál. 

Viac o téme: GorilaTajný agentVojenské spravodajstvoLukáš Kyselica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu