Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Jakubko Ringoš vymeškal 151 hodín, napriek tomu má len dve dvojky

Jakubko Ringoš (9) si polepšil, aj keď vymeškal veľa vyučovacích hodín.
Jakubko Ringoš (9) si polepšil, aj keď vymeškal veľa vyučovacích hodín. (Zdroj: Nový Čas)

KROMPACHY - Malý bojovník! Budúci štvrták Jakubko Ringoš (9), ktorý prežil februárový výbuch plynu v rodinnom dome, vymeškal v škole pre liečenie popálenín 151 vyučovacích hodín.

Na koncoročnom hodnotení si však polepšil. Kým na polroka mal štyri dvojky, na prázdniny odchádza len s dvomi! „Pomáhali mi spolužiaci aj pani učiteľka. Doučovala ma, chodil som k nej či ona k nám,“ povedal nám Jakubko, ktorý si zlepšil známky z vlastivedy a prírodovedy. Práve tej sa najviac obával, ešte aj keď ležal v nemocnici.

Priznal, že problémy mu robili aj vybrané slová. Radosť netají ani chlapcova triedna učiteľka Otília Ondášová: „Jakubko mal tento školský rok veľmi ťažký a náročný. Ale nevzdal sa a zabojoval.“ Jakubko ešte chodí na kontroly na kliniku popálenín, no postupne sa mu rany hoja. „Len ma to veľmi svrbí,“ priznal chlapec, ktorý sa teší na spoločné výlety s otcom Emilom (33) na kúpaliská či na prázdniny u babky.

K výbuchu plynu v rodinnom dome Ringošovcov došlo 2. februára. Zahynuli pri ňom mamka a manželka Monika († 33) a sestrička a dcérka Lenka († 5). Príčiny stále aj takmer po piatich mesiacoch vyšetruje polícia, ktorá čaká na výsledky expertov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu