Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Po rokoch na úteku chytili Mišenku! Ďalšie DETAILY zatknutia: Nekládol žiaden odpor

Viliam Mišenka Zobraziť galériu (3)
Viliam Mišenka (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

VIEDEŇ - Odsúdený Viliam Mišenka, ktorého zatkli vo štvrtok (2. 7.) v rakúskom Badene neďaleko Viedne, sa v súčasnosti nachádza vo vyšetrovacej väzbe krajinského súdu vo Viedni.

„Menovanú osobu sme zadržali na ulici približne o 15.15 h na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Nekládla žiaden odpor,“ povedal hovorca Spolkového kriminálneho úradu (BKA) Vincenz Kriegs. Podľa jeho slov mali rakúske orgány aj vďaka úzkej spolupráci so slovenskými orgánmi informácie, že Mišenka sa zdržiava buď v Badene alebo vo Viedni. Slovenskí policajti ozrejmili, že sa ukrýval u príbuznej.


MIMORIADNE Polícia zadržala Viliama Mišenku odsúdeného za vraždu: Na úteku bol viac ako dva roky


Na úteku bol viac ako dva roky

Mišenka bol na úteku od marca 2018, keď ho Najvyšší súd (NS) SR poslal do výkonu trestu na 23 rokov za úkladnú vraždu v štádiu pokusu formou účastníctva ako objednávateľa. V najbližších dňoch ho bude čakať extradičné konanie, po ktorom má nastúpiť na trest odňatia slobody.

Po rokoch na úteku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Mišenku v marci 2018 senát Najvyššieho súdu odsúdil na 23 rokov odňatia slobody v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont, ku ktorému došlo v lete 2009. Pri výbuchu zahynula jedna osoba a ďalšie utrpeli vážne a ľahšie zranenia. Rozsudok si Mišenka na NS neprišiel vypočuť. Polícia následne oznámila, že je opätovne na úteku a pátra po ňom.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku na neho vydal európsky zatýkací rozkaz 27. apríla 2018. Polícia po Mišenkovi pátrala už po druhý raz. Na úteku bol aj v roku 2013, vypátrali ho vo Venezuele a eskortovali na Slovensko, kde strávil takmer dva roky vo väzbe.

Viac o téme: ZatknutiePolícia RakúskoViliam MišenkaBaden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu