Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smer-SD ešte nevie, ako bude postupovať pri Borisovi Kollárovi: Počkáme si

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD zatiaľ nepovedal, ako bude postupovať v prípade predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina), ktorého vládna strana Za ľudí žiada o odchod z funkcie predsedu parlamentu pre jeho diplomovú prácu.

"Počkáme si, či sa s tým vysporiada koalícia sama," uviedol v nedeľu v diskusnej relácii TA3 V politike poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD). Smer-SD má o tom hovoriť na pondelkovom (29. 6.) poslaneckom klube.

Kollár už niekoľko dní čelí podozreniu z plagiátorstva. Kritizuje ho opozícia aj niektorí koaliční kolegovia. Za ľudí trvá na jeho odchode z funkcie šéfa parlamentu. Koaličné strany OĽaNO a SaS si pozvali Kollára na rokovanie svojich klubov, ktoré budú počas týždňa. V pondelok má o tejto téme hovoriť koaličná rada.

Kollár cez týždeň povedal, že titul získal legálne, ospravedlnil sa tým, ktorých urazil, odchod z pozície neohlásil, oznámil, že v politike titul používať nebude, keďže nechce dávať zámienky na kritiku koalície. 

Podľa medializovaných informácií mal šéf parlamentu vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal. Titul Kollárovi podľa súčasného zákona nemožno odobrať, čo potvrdil aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Ten chce preto do budúcna meniť zákon.

Viac o téme: PostupKoalíciaOpozíciaSmer-SDBoris KollárZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu