Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na Jahodnej sa zo snehu tešili školáci i celé rodiny

„Dcéra sa ešte len učí lyžovať, ale ide jej to,“ hovorí mama Kiky Kardošovej (4) Zuzana (31). Zobraziť galériu (3)
„Dcéra sa ešte len učí lyžovať, ale ide jej to,“ hovorí mama Kiky Kardošovej (4) Zuzana (31). (Zdroj: Nový Čas)

JAHODNÁ - Svahy na Jahodnej pri Košiciach zaplavili cez víkend asi dve tisícky lyžiarov. Na svoje si prišli najmä prázdninujúci školáci. Dostatok snehu však využili aj rodiny s malými detmi. Všetkých potešilo, že ceny vlekov sa nemenili, denný lístok stojí stále 440 korún.

„Prišli sme si zasnoubordovať. Hoci sme viackrát pristáli na vlastných zadkoch, stálo to za to!“ tvrdili stredoškoláčky Jana, Veronika a Soňa. Na svahu pre najmenšie deti sa zase do tajov lyžovania zaúčala iba 4-ročná Kika Kardošová, ktorej sa na lyžiach očividne ľahšie pohybovalo po boku svojej mamy Zuzany (31): „Spoločne nám to ide lepšie, ale robí pokroky. Praje nám aj počasie.“

Práve s ním si to nechcú rozhnevať hlavne vlekári, ktorí Jahodnú zasnežovali na etapy. „Začali sme v novembri a po prestávke a oteplení sme pokračovali v decembri. Vleky sú však v prevádzke iba pár dní,“ uviedol vedúci tohto lyžiarskeho strediska Ján Petróczi, ktorý si praje tuhú a hlavne dlhú zimu.

Na zjazdovkách je zatiaľ 55 cm technického snehu, čoskoro dosnežia i nový kopec. V plnej prevádzke už boli štyri vleky, pričom na Jahodnú už tradične zavítalo aj dosť Madarov. Lyžiari mali k dispozícii nielen rýchle občerstvenie za prijateľné ceny, ale otvorený bol aj servis a požičovňa lyžiarskeho výstroja s úschovňou. Príjemné spestrenie však na Košičanov čaká už zajtra: dve hodiny pred aj po polnoci sa totiž bude lyžovať zadarmo!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu