Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Prví Rusi v Tatrách: Hotelieri sa tešia na zlatý týždeň

Rodina Čerkovcov z Kyjeva si Slovensko a Tatry pochvaľuje. Zľava: Vladislav Čerko (37), Viktoria Čerkova (40), inštruktorka Zuzka (23) a Olja Čerkova (13). Zobraziť galériu (3)
Rodina Čerkovcov z Kyjeva si Slovensko a Tatry pochvaľuje. Zľava: Vladislav Čerko (37), Viktoria Čerkova (40), inštruktorka Zuzka (23) a Olja Čerkova (13). (Zdroj: Nový Čas)

TATRANSKÁ LOMNICA - Hostia z východu sú už tu! Vysoké Tatry na radosť všetkých hotelierov a krčmárov zaplavujú turisti hovoriaci po rusky. Klientely, notoricky známej svojou štedrosťou, bolo síce v Tatrách počas Vianoc pomenej, no na Silvestra sa očakáva obrovský nával.

Slovensko - najmä Vysoké Tatry - je pre turistov hovoriacich po rusky stále veľmi obľúbené miesto na zimnú dovolenku. Tatranskí hotelieri a prevádzkovatelia vlekov si hostí z východu a ich štedrosť nevedia vynachváliť. „Najmä Rusi sú veľkí konzumenti. Nepozerajú na ceny, skôr naopak. Pripadá mi to, že si vyberajú práve to najdrahšie,“ hovorí majiteľ reštaurácie Santal v Hornom Smokovci Stano Mačák (21).

Dovolenku na svahu v Tatranskej Lomnici si užíva aj rodina z Ukrajiny. „Sme nadšení. Budeme sa sem radi vracať,“ prezradil Vladislav Čerko (37) z Kyjeva. Slovensko je podľa neho veľmi atraktívne najmä kvôli cenám. Hlavný nápor turistov z východu čakajú v Tatrách pred Silvestrom. Už včera pristáli na letisku v Poprade dve lietadlá z Ukrajiny a Ruska.

Pavel (31) a Ilena (26) Abrosimof z Moskvy sa ubytovali v hoteli Bellevue v Starom Smokovci. „Na Slovensku sme po prvýkrát. Chceme si poriadne zalyžovať. Dovolenku u vás sme plánovali už dlho, je tu lacnejšie ako v Škandinávii, kam často chodíme,“ vysvetlil. Tento ruský pár chce počas týždňovej dovolenky v Tatrách minúť asi 60-tisíc korún. Hotelieri a krčmári v Tatrách sa teda oprávnene tešia na „zlatý týždeň“, keď sa ich kasy poriadne naplnia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu