Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci sú viac nepriateľskí voči zvieratám: Počet prípadov ich týrania za posledné roky stúpol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Za obdobie od roku 2010 do roku 2019 počet prípadov týraných zvierat stúpol. Prípadov však podľa hovorcu Prezídia Policajného zboru Michala Slivku v skutočnosti viac nie je.

"Je to tým, že občania k tejto téme pristupujú zodpovednejšie a oznamujú viac prípadov, ktoré doteraz často zostávali nepovšimnuté," povedal. V roku 2010 bolo zistených 23 prípadov týraných zvierat, polícia objasnila 13 prípadov. O tri roky nato policajti zistili 29 prípadov a v roku 2016 ich bolo 32. Minulý rok polícia odhalila 65 týraných zvierat a z toho objasnila 22 prípadov, vyplýva zo štatistiky.

Policajti podľa Slivku túto trestnú činnosť odhaľujú viacerými spôsobmi. Najviac prípadov nahlasujú občania a mimovládne organizácie. Časť vyjde najavo pri kontrolnej činnosti Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. Slivka poznamenal, že určitú časť odhalí aj polícia svojou činnosťou. "Zatiaľ sme nemali žiadny prípad, kde by bola osoba stíhaná väzobne, ale nevylučujeme, že v odôvodnenom prípade by sme pristúpili aj k tejto možnosti," povedal Slivka.

Viac o téme: ZvieratáTýraniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu