Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Na cestách v okolí Košíc utrpeli ťažké zranenia motocyklista aj cyklista

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: KR PZ Košice)

KOŠICE – Ťažké zranenia utrpeli počas uplynulého víkendu na cestách v okolí Košíc motocyklista aj cyklista. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Dvadsaťsedemročný Košičan išiel v sobotu (16. 5.) po 18.00 h na motocykli v smere od Košíc na rekreačnú lokalitu Jahodná. „Pri prejazde ľavotočivou zákrutou pri náklone sa dostal do šmyku. Tým došlo k strate stability motocykla a následnému pádu na vozovku,“ uviedla s tým, že na motocykli vznikla škoda predbežne za 9000 eur. Za porušenie pravidiel cestnej premávky neprispôsobením rýchlosti jazdy svojim schopnostiam vodičovi policajti na mieste uložili blokovú pokutu.

FOTO Na cestách v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

K nehode došlo aj v nedeľu (17. 5.) okolo 20.30 h, keď 39-ročný muž z okresu Košice-okolie jazdil na bicykli smerom od obce Bukovec na obec Malá Ida. Podľa polície si nevšimol chodca, ktorý tlačil svoj elektrobicykel pri pravej krajnici smerom do Malej Idy a narazil doňho zozadu. Po náraze jeho rovesníka i bicykle odhodilo mimo cesty. Cyklista, ktorý do chodca narazil, dopadol na cestu.

Dychová skúška bola uňho pozitívna s výsledkom 1,67 promile alkoholu. „Pri dopravnej nehode cyklista utrpel ťažké zranenia. Chodec, ktorý odmietol na mieste lekárske ošetrenie, nafúkal 0,85 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,77 promile," dodala Mésarová s tým, že bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania.

Viac o téme: CyklistaZraneniaMotocyklistaPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu