Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ministerstvo obrany už zrušilo verejné obstarávanie na armádne vozidlá 4x4

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: SITA/Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR už zrušilo verejné obstarávanie na viacúčelové taktické vozidlá (VTV) 4x4. Rezort v súčasnosti realizuje kroky aj v súvislosti so zrušením predmetného uznesenia vlády. V pondelok to potvrdila hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Ministerstvo požiadalo Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) o späťvzatie odvolania voči jeho rozhodnutiu. "Následne na základe rozhodnutia ÚVO pristúpilo ministerstvo obrany k zrušeniu použitého postupu zadávania zákazky Nákupu VTV 4x4," priblížila hovorkyňa. Oznámenie o zrušení verejného obstarávania už zverejnil ÚVO aj vo svojom vestníku.

Tender na nákup armádnych vozidiel 4x4 pre Ozbrojené sily SR vyhlásilo MO SR v júni 2019 počas vedenia ministra Petra Gajdoša (SNS). Nakupovať sa malo do 424 vozidiel v maximálnej hodnote 321 miliónov eur bez DPH.

Na začiatku júla ÚVO zákazku pozastavil, v decembri nariadil jej zrušenie. MO SR sa vtedy odvolalo. O zákazke neúspešne rozhodovala rada ÚVO. Súčasný minister Jaroslav Naď (OĽaNO) po nástupe do funkcie oznámil, že nákup zruší.

Viac o téme: ZrušenieArmádaVerejné obstarávanieVozidlá 4x4
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu