Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezidentka Čaputová udelila milosť: Ide o matku jedenástich detí

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila v utorok milosť 41-ročnej žene A. B., ktorú opakovane odsúdili za spáchanie trestného činu ohrozenia mravnej výchovy mládeže, a to za vymeškané neospravedlnené vyučovacie hodiny detí. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Prezidentka pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadnila okrem právnych aspektov prípadu aj extrémne zložitú sociálnu situáciu v rodine a skutočnosť, že odsúdená bola obeťou domáceho násilia. "Prezidentka odpustila A. B. z trestu odňatia slobody vo výmere sedem mesiacov jeho nevykonaný zvyšok a zároveň odsúdenej odpustila dva tresty odňatia slobody vo výmere dva roky, ktorých výkony boli súdom podmienečne odložené," uvádza sa v stanovisku Čaputovej.

Matka 11 detí sa dostala do ťažkej životnej situácie po tom, ako stratila bývanie, v ktorom žila s druhom, ktorý ju pod vplyvom alkoholu týral. O deti sa riadne starala. Keďže však ako samoživiteľka rodiny pracovala na 12-hodinové zmeny, nedokázala zabezpečiť, aby jej školopovinné deti riadne navštevovali základnú školu.

Za spáchanie iných trestných činov žena v minulosti odsúdená nebola. Školská dochádzka detí sa postupne zlepšila, v tomto školskom roku nemajú takmer žiadne neospravedlnené vymeškané vyučovacie hodiny. Po nástupe na výkon trestu sa o maloleté deti striedavo starali ich plnoletí súrodenci.

Viac o téme: DetiMatkaMilosťZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu