Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS V Banskej Bystrici už fungujú dve škôlky pre deti rodičov z prvej línie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici fungujú dve súkromné škôlky, ktoré pomáhajú rodičom detí pracujúcim v tzv. prvej línii, či už ide o zdravotnícky personál alebo záchranné zložky. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) teraz oslovuje mestá a obce s ponukou ďalšej spolupráce. Informovala o tom vo štvrtok Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

"Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha BBSK i pri otváraní škôlok. Rodičia, ktorí pracujú v tzv. prvej línii, môžu v Banskej Bystrici využívať služby dvoch škôlok. S vybavením potrebných povolení i propagáciou pomohol kraj. Teraz sa s rovnakou ponukou obrátil na mestá a obce, ktoré sú zriaďovateľmi predškolských zariadení," konštatovala Štepáneková.

"Službu opatrovania detí v domácnostiach, ktorú kraj poskytuje od začiatku koronakrízy, sme v spolupráci s dvomi zariadeniami rozšírili o možnosť umiestnenia detí do Detského opatrovateľského centra Štvorlístok a Súkromnej materskej a základnej školy Dráčik. Pomoc ponúkame obciam a mestám, boli by sme radi, keby svoje škôlky pre ľudí z prvej línie otvorili," uviedla Zuzana Lafférsová, riaditeľka odboru regionálneho rozvoja a cestovného ruchu kraja.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Dve zariadenia momentálne navštevuje 23 detí. Túto formu opatrovania za prísnych hygienických podmienok povolil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici a je určená výhradne pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek.

"Maximálny počet detí v jednej triede je päť a sú rozdelené do skupín tri až šesť rokov alebo sedem až desať rokov tak, aby vzájomne neprichádzali do kontaktu a na každé dieťa bola k dispozícii plocha najmenej 12 štvorcových metrov herne," doplnila Eva Cvitkovičová, ktorá projekt opatrovania detí za BBSK koordinuje.

Viac o téme: RodičiaPandémiaŠkôlkyBanská BystricaKoronavírusPrvá línia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu