Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Bielorusko odobralo akreditáciu dvom ruským novinárom: Dôvodom sú správy o víruse

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MINSK - Bieloruské ministerstvo zahraničných vecí odobralo akreditáciu dvom ruským novinárom po ich reportážach o epidémii koronavírusu v Bielorusku. Informoval o tom v stredu hovorca ministerstva, ktorého citovala agentúra AP.

Reportér Alexej Krunišin a kameraman Sergej Panasiuk pracujú pre ruskú štátnu televíziu Prvý kanál. Bieloruské ministerstvo dôvod rozhodnutia neuviedlo. Vedenie televízie ho označilo za "neodôvodnené". Prvý kanál tento týždeň odvysielal niekoľko kritických reportáží o situácii v Bielorusku v súvislosti s epidémiou koronavírusu. Posledná, ktorú televízia odvysielala v stredu, spochybňovala oficiálne štatistiky nakazených a mŕtvych. Úmrtia v dôsledku COVID-19 podľa reportáže úrady maskujú za iné dôvody.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Bieloruská televízia v tejto súvislosti odvysielala 18-minútovú reportáž, ktorá ruských novinárov obviňuje zo šírenia nepravdivých informácií. Bielorusko dosiaľ oficiálne potvrdilo 19.255 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 112 úmrtí. Prezident Alexander Lukašenko dlhodobo považuje obavy z nového koronavírusu za neopodstatnené a opatrenia obmedzujúce pohyb, ktoré zaviedla väčšina európskych krajín, označuje za prejav "koronapsychózy".

Bielorusko je jednou z mála krajín, ktorá neuzavrela hranice, neobmedzila podnikanie a pokračuje v organizácií verejných podujatí. V sobotu sa v Minsku konala vojenská prehliadka pri príležitosti 75. výročia porážky nacistického Nemecka.

Viac o téme: NovináriPandémiaRuskoBieloruskoMinskKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu