Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

AKTUÁLNE Prvá veľká personálna zmena za Matoviča: Vysokopostavená úradníčka končí vo funkcii!

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva vnútra SR Anna Bilecová informovala v utorok ministra vnútra Romana Mikulca o rozhodnutí požiadať o uvoľnenie z funkcie. Mikulec jej rozhodnutie akceptuje.

Generálna tajomníčka služobného úradu MV SR Anna Bilecová dnes informovala ministra vnútra Romana Mikulca o svojom rozhodnutí požiadať o uvoľnenie z funkcie. „Odmietam byť ďalej terčom verejného lynču vedeného bez akýchkoľvek relevantných dôkazov,“ uviedla Bilecová.

Bilecová pre kauzu DPH ponúka podstúpiť detektor lži: VIDEO Reaguje aj minister vnútra Mikulec

Minister vnútra Roman Mikulec uviedol, že žiadosť Anny Bilecovej akceptuje a zároveň oceňuje jej rozhodnutie odísť z postu Generálnej tajomníčky MV SR a nepolarizovať tak naďalej spoločnosť pochybnosťami o jej minulosti, hoci doteraz neboli nijako preukázané. Minister vnútra zároveň dodal, že na základe žiadosti generálnej tajomníčky navrhne na dnešnom zasadnutí Vlády SR jej odvolanie.

Jej žiadosť prišla po informáciách denníka SME, že vo vyšetrovacom spise karuselových podvodov za 70 miliónov eur je z odposluchov zachytený jej rozhovor s jedným z podozrivých Ladislavom Piptom. Do karuselových podvodov sa zapojilo v rokoch 2007 až 2011 viac ako sto firiem a spôsobilo škodu štátu vo výške prevyšujúcej 70 miliónov eur.

Denník upozorňuje, že spolupracujúci obvinený Milan Chovanec mal českým policajtom vysvetliť prepisy odposluchov medzi Bilecovou a Piptom tak, že sa mali rozprávať o úplatku za kladne vybavené daňové kontroly. Bilecová tieto obvinenia odmietala a pôvodne navrhovala podstúpiť detektor lži.

Viac o téme: PodvodyMinisterstvo vnútraRoman MikulecAnna Bilecová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu