Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bilecová pre kauzu DPH ponúka podstúpiť detektor lži: VIDEO Reaguje aj minister vnútra Mikulec

Zľava minister vnútra Roman Mikulec a štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica
Zľava minister vnútra Roman Mikulec a štátny tajomník ministerstva vnútra Lukáš Kyselica (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva vnútra SR Anna Bilecová navrhla štátnemu tajomníkovi rezortu Lukášovi Kyselicovi, že podstúpi detektor lži. Urobila tak v reakcii na článok denníka Sme, ktorý hovorí o jej prepojeniach na kauzu karuselových podvodov s DPH. Informovala o tom hovorkyňa MV SR Barbara Túrosová.

Bilecová navrhla podľa rezortu iniciatívne podstúpenie detektora, aby vyvrátila „všetky dohady a špekulácie“. „Je pre ňu kľúčové, aby jej vedenie ministerstva vnútra, rovnako ako široká verejnosť dôverovali, najmä s ohľadom na priority tejto vlády,“ uzatvára stanovisko rezortu.

Bilecová tak reaguje na článok denníka Sme, ktorý upozorňuje na jej prepojenie s viackrát trestne stíhaným Ladislavom P. v časoch, keď bola vedúcou kontroly na Daňovom úrade Michalovce. Prepisy odposluchov Ladislava P. s Bilecovou sú súčasťou vyšetrovacieho spisu karuselových podvodov, do ktorých sa zapojilo v rokoch 2007 až 2011 viac ako sto firiem a spôsobilo škodu štátu vo výške prevyšujúcej 70 miliónov eur.

Denník upozorňuje, že spolupracujúci obvinený Milan Ch. mal českým policajtom vysvetliť prepisy odposluchov medzi Bilecovou a Ladislavom P. tak, že sa mali rozprávať o úplatku za kladne vybavené daňové kontroly. Bilecová tieto obvinenia odmieta a rovnako za ňou stojí aj štátny tajomník Kyselica.

Viac o téme: Detektor lžiLukáš KyselicaAnna Bilecová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu