Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila havaroval! Alkohol a mikrospánok: Gajdoš ponúkol funkciu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Náčelník bratislavskej mestskej polície a bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Marek Gajdoš sa včera vo videu na sociálnej sieti priznal, že havaroval. Za volantom dostal mikrospánok. To však nie je všetko, v krvi mu namerali zvyškový alkohol. Svoju funkciu už ponúkol bratislavskému primátorovi.

Marek Gajdoš sa na sociálnych sieťach za svoje konanie ospravedlnil. „Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého. Ako náčelník Mestskej polície som zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musím v prvom rade ísť príkladom,“ uviedol. 

Gajdoš ponúkol funkciu

„Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť,“ povedal vo videu Gajdoš s tým, že sa nikto nezranil, škoda bola len na jeho vozidle a nikto iný ani nebol účastníkom nehody. „Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol,“ priznal sa. 

Zároveň dodal, že nápor v práci je obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie, alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. Ani jedno z toho však neospravedľňujú Gajdošovo zlyhanie. „V ťažkých časoch, keď obyvatelia nášho mesta skladajú veľké obety vo svojich bežných životoch, som nás všetkých sklamal. Bola to hlúpa chyba, za ktorú som pripravený niesť plnú zodpovednosť a vedeniu mesta som ponúkol svoju rezignáciu,“ dodal a ešte raz sa ospravedlnil. 

Vallo sa rozhodne v najbližších dňoch

Na celú situáciu reagoval aj bratislavský primátor Matúš Vallo, ktorý sa s náčelníkom mestskej polície dlho o celej situácii rozpráva. Zisťoval, čo nehode predchádzalo. „Môžem sa to usilovať pochopiť ľudsky vzhľadom na okolnosti, o ktorých mi povedal. Na druhej strane je fakt, že ide o vážne profesionálne zlyhanie. Vážim si, že pán náčelník Gajdoš sa k celej veci postavil priamo bez akéhokoľvek vyhýbania sa zodpovednosti a ponúkol mi svoju funkciu,“ uviedol Vallo. 

Bývalý šéf vyšetrovacieho tímu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

Vallo uviedol, že sa od neho očakáva rozhodnutie a nie je to ľahké. „Na jednej strane je toto vážne pochybenie. Rovnako je tu ale jeho doterajší bezchybný profesionálny kredit, výborné výsledky ako náčelníka mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Toto všetko si chcem poriadne vyhodnotiť, zvážiť a na základe toho urobím rozhodnutie,“ dodal. 

Viac o téme: Polícia Marek GajdošMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu