Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Termín procesu s Patrikom Pachingerom je pre koronavírus zrušený

Na snímke uprostred obžalovaný Patrik Pachinger
Na snímke uprostred obžalovaný Patrik Pachinger (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Proces s obžalovaným Patrikom Pachingerom vo veci sprenevery 959.750 eur, naplánovaný na utorok (21. 4.) na Okresnom súde (OS) Bratislava I, je zrušený.

"V predmetnej trestnej veci bol termín hlavného pojednávania zrušený z dôvodu prijatých opatrení pred šírením koronavírusu. Nový termín pojednávania zatiaľ vytýčený nie je," informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Vo veci sprenevery na OS Bratislava I sa naposledy pojednávalo na začiatku januára.

Podľa obžaloby mal Patrik Pachinger v desiatich skutkoch v rokoch 2010 až 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákať finančné prostriedky v celkovej sume 959.750 eur, ktoré však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne použil na vyplácanie iných. Tým mal spôsobiť škodu poškodeným v celkovej sume vyše 840.000 eur.

Patrik Pachinger je známy z kauzy podvodov na nebankovkách, v ktorej figuroval spolu s Dávidom Brtvom a Jozefom Majským. Vytváraním falošných pohľadávok voči spoločnostiam mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún, zo zatvorených pobočiek sa mala pritom obohatiť o 53 miliónov korún.

V kauze nebankoviek ho uznal za vinného prvostupňový súd Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, napokon ho Najvyšší súd SR 28. marca 2018 odsúdil na sedem rokov za mrežami. Od júla 2018 si odpykáva zvyšok svojho trestu.

OS v Trnave v júli 2019 zase rozhodol, že Patrik Pachinger nebude podmienečne prepustený. Trest si teda odpykával v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Koncom septembra minulého roka ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, zamietol návrh na povolenie obnovy konania, o ktoré žiadal odsúdený Patrik Pachinger.

Viac o téme: ZrušenieProcesKoronavírusPatrik Pachinger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu