Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Zdravotníci z nemocnice v Michalovciach sú pozitívne testovaní na koronavírus

Traja zdravotníci pracujúci na rádiologickom oddelení (RTG) v Nemocnici v Michalovciach boli pozitívne testovaní na nový koronavírus Zobraziť galériu (3)
Traja zdravotníci pracujúci na rádiologickom oddelení (RTG) v Nemocnici v Michalovciach boli pozitívne testovaní na nový koronavírus (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

MICHALOVCE - Traja zdravotníci pracujúci na rádiologickom oddelení (RTG) v nemocnici v Michalovciach boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. Na prípad upozornila televízia JOJ na svojom internetovom portáli, potvrdila to Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj nemocnica v Michalovciach, s tým, že u ďalšieho zdravotníka, zdravotnej sestry, vyšli hodnoty "hraničné".

"Michalovská nemocnica preventívne testovala svojich zdravotníckych pracovníkov na koronavírus, pričom u jednej zdravotníčky z RTG oddelenia výsledok testu ukázal hraničné hodnoty," informovala s tým, že zdravotníčka nemala klinické príznaky a neudávala ani pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Ďalšie dva opakované testy u nej ochorenie COVID-19 "jednoznačne vylúčili". Ako tiež Fedáková uviedla, zdravotná sestra z preventívnych dôvodov ostala v domácej karanténe. Tú regionálni hygienici nariadili aj jej najbližším spolupracovníkom.

Traja zdravotníci pracujúci na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Nemocnica následne otestovala aj ďalších 43 zamestnancov, s ktorými mala prísť zdravotníčka do kontaktu. "Okrem troch boli všetky testy negatívne, na výsledky 11 ešte čakáme," doplnila Fedáková s tým, že zamestnanci s pozitívnym výsledkom na nový koronavírus sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ani zdravotné ťažkosti. RTG oddelenie naďalej pracuje v štandardnom režime. Zdroj nákazy zatiaľ nie je známy. Michalovská nemocnica dosiaľ na nový koronavírus otestovala 150 svojich zamestnancov.

Traja zdravotníci pracujúci na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

 Ako sa pre médiá vyjadril riaditeľ michalovskej nemocnice Marián Haviernik, z preventívnych dôvodov je momentálne v karanténe sedem zamestnancov, ktorí prišli do kontaktu s dotknutou zdravotnou sestrou. Preverujú však aj ďalších. "V súčasnej dobe dávame dokopy kontakty zamestnancov, s ktorými prišli títo traja (pozitívne testovaní) zamestnanci do styku," povedal a doplnil, že nemocnica testuje i pacientov, ktorí v uplynulom období absolvovali vyšetrenie na RTG oddelení.

Viac o téme: TestyNemocnicaPandémiaMichalovceSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu