Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Detox ponúka odmenu 100-tisíc za ohalenie podpaľača

Vyšetrovanie príčin požiaru, pri ktorom zasahovalo takmer dvesto hasičov, doteraz nie je ukončené.
Vyšetrovanie príčin požiaru, pri ktorom zasahovalo takmer dvesto hasičov, doteraz nie je ukončené.

BRATISLAVA - Konateľ banskobystrickej spoločnosti Detox Loránt Vojček ponúka odmenu 100-tisíc korún tomu, kto má akékoľvek informácie o páchateľovi, ktorý založil v júni minulého roka požiar v zbernom stredisku odpadu spoločnosti Detox v bratislavskej Petržalke. Dnes je už toto zberné stredisko kompletne vyčistené a odovzdané spoločnosti Centralchem.

Požiar, ktorý v Detoxe vypukol, patril k jednému z najväčších v hlavnom meste. Pri vyšetrovaní jeho príčin zasahovalo takmer dvesto hasičov a stále nie je ukončené. V areáli bývalého závodu Matador mal Detox štyri roky vytvorené zberné stredisko na odpad z takmer celého západného Slovenska. Po roztriedení ho rozvážal na likvidáciu aj ďalšie zhodnocovanie. Vo vetranej hale však vznikol z doteraz neznámych príčin požiar so škodou za viac ako päť miliónov korún.

Práce spojené s likvidáciou vyše 500 ton odpadu si doteraz vyžiadali ďalšie dva milióny korún a spolu s geologickými prácami a sanáciou požiaroviska dosahujú až šesť miliónov korún. Ako povedal pri odovzdávaní kompletne vyčisteného priestoru bývalého zberného strediska odpadu v okrajovej časti Petržalky projektový manažér Detoxu Marek Ďureček, "záväzok odstrániť všetky následky požiaru ešte pred tohtoročnými Vianocami si firma splnila bez zvyšku".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu