Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Negatívny výsledok má ďalších 13 zamestnancov Fakultnej nemocnice v Žiline

Negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 má ďalších 13 zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline.
Negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 má ďalších 13 zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline. (Zdroj: Facebook/Polícia)

ŽILINA – Negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 má ďalších 13 zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Pripomenula, že ochorenie COVID-19 potvrdili u jedného nezdravotníckeho pracovníka FNsP v Žiline, ktorý doteraz nemá príznaky ochorenia a zostáva v domácej izolácii. "Do kontaktu s pacientom, u ktorého sa neskôr potvrdil nový koronavírus, prišlo celkovo 62 zamestnancov. Výsledok testu bol negatívny aj u ďalších 38 zamestnancov nemocnice," uviedla Záteková.

Pozitívne testovaný zamestnanec podľa nej vykonával na oddelení obslužné práce so štandardnými ochrannými prostriedkami (rúško, rukavice). "Aktuálne sa koná posudzovanie epidemiologickej anamnézy a klinického stavu kontaktov daného zamestnanca zo strany regionálneho úradu verejného zdravotníctva i našej nemocnice. Nie je potvrdený pôvod prenosu ochorenia, preto nie je možné stanoviť, či dva pozitívne prípady spolu vôbec môžu súvisieť," vysvetlila hovorkyňa nemocnice.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Muža z okresu Žilina vo veku 67 rokov prijali do žilinskej nemocnice v utorok (31. 3.). Pri príjme mu na základe podozrenia urobili test na COVID-19. Následne ho hospitalizovali v izolačnej izbe v časti oddelenia vnútorného lekárstva bez kontaktu s inými pacientmi oddelenia. "V stredu 1. apríla výsledky testu potvrdili pacientovi vírus spôsobujúci ochorenie COVID-19. Následne ho previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine. Ihneď došlo k posúdeniu epidemiologickej anamnézy a klinického stavu pracovníkov nemocnice, ktorí boli v bezprostrednom styku s pacientom," priblížila Záteková.

Pacient bol totiž v období pred prejavením príznakov (v prvej polovici marca) hospitalizovaný v žilinskej nemocnici pre iné zdravotné ťažkosti nesúvisiace s COVID-19. Podľa hovorkyne vtedy nespĺňal žiadnu z rizikových podmienok a nevyskytli sa u neho klinické príznaky. Koncom marca opäť navštívil nemocnicu - urgentný príjem. Ani vtedy u neho nebola potvrdená cestovateľská anamnéza ani kontakt s pravdepodobným prípadom COVID-19, doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: TestyNemocnicaVýsledkyZamestnanciŽilinaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu