Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Rodinám a dôchodcom v núdzi chce pomôcť iniciatíva Bude to dobre

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Podať pomocnú roku neúplným rodinám a dôchodcom, ktorí sa v súčasnej situácii ocitli v núdzi, má za cieľ iniciatíva Bude to dobre. V súvislosti s aktuálnou pandémiou koronavírusu ju vyhlásila nezisková organizácia Pierott z Prešova. Dôchodcom, osamelým starším ľuďom aj rodinám s deťmi chce iniciatíva zabezpečiť základné potraviny a hygienické pomôcky.

Ako informoval zakladateľ neziskovej organizácie Pierott Marián Beliš, projekt je realizovaný prostredníctvom stránky www.budetodobre.sk. Na uvedenej stránke je možné podporiť iniciatívu finančnou čiastkou v ľubovoľnej výške, zároveň sa na nej môžu vyplnením formulára prihlásiť aj ľudia potrebujúci pomoc. Za vyzbierané peniaze nezisková organizácia nakúpi potraviny a pomôcky, ktoré následne aj rozvezie všetkým, ktorí sú v núdzi a potrebujú pomocnú ruku.

Dôchodcom, osamelým starším ľuďom aj rodinám s deťmi iniciatíva zabezpečí základné potraviny a hygienické pomôcky. „Nevieme pomôcť všetkým. Naša pomoc je závislá od vyzbieraných prostriedkov. O tom, komu a ako sa pomôže, rozhodne tím ľudí z neziskovej organizácie Pierott. Každú žiadosť preverujeme a individuálne posudzujeme, aby sme si boli istí, že pomoc skončila naozaj tam, kde je najviac potrebná,“ uvádza sa na stránke výzvy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ako uviedol Beliš, podľa štatistík žije na Slovensku zhruba 860-tisíc ľudí v nedostačujúcich ekonomických podmienkach. Do tohto počtu spadajú nielen dôchodcovia, ale aj neúplné rodiny s jedným rodičom, samoživiteľom, na ktorých sa novovzniknutá iniciatíva chce zamerať. „V aktuálnej situácii chceme pomôcť nielen deťom s jedným rodičom, ale aj ľuďom, ktorí sú v povinnej karanténe a rodinám, ktoré prišli pre pandémiu a bezpečnostné opatrenia o stály príjem a ocitli sa tak v existenčnej kríze. Rodinám s deťmi prostredníctvom iniciatívy zabezpečíme aj pomôcky na edukáciu a rozveselenie detí, aby zvládla celá rodina toto ťažké obdobie,” dodal Beliš s tým, že o každej podanej pomoci bude organizácia informovať na svojich sociálnych sieťach.

Slovenská nezisková organizácia Pierott vznikla v roku 2013. Zameriava sa na pomoc deťom a rodinám. Počas šiestich rokov pôsobenia vďaka viac ako tisíc podporovateľom pomohla 300 deťom a rodinám zo 16 okresov Slovenska.

Viac o téme: SlovenskoKoronavírusBude to dobre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu