Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matovič si po náročnom týždni posťažoval: Namiesto pochvaly výčitky! Ľudsky ho to ... trápi

Igor Matovič si na sociálnej sieti doslova vylial srdce Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič si na sociálnej sieti doslova vylial srdce (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Igor Matovič)

BRATISLAVA - Igor Matovič, ako nový premiér Slovenskej republiky, má za sebou takmer celý pracovný týždeň, ktorý rozhodne nebol ľahký. Keďže naša a ostatné krajiny zvádzajú vážny súboj s koronavírusom, vlády spúšťajú nové a dlho nepoužité nariadenia. Premiér sa však včera večer posťažoval a zdôraznil, že po prvých dňoch v stoličke predsedu vlády to aj na slovenské pomery má dosť ťažké.

Matovič začína stanoviskom, že už šiesty deň v kuse "robí čo môže". Spomína aj včerajšiu tlačovú konferenciu, kde vystúpil s predstaviteľmi slovenských laboratórií. "Dohodol som prelomovú dohodu, ktorá zabezpečí, aby sme v priebehu pár dní zvýšili počet testov 10 násobne," píše premiér, no vzápätí však mení tón.

Matovič si po náročnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Namiesto pochvál prišli sťažnosti 

Matovič nečakal, že po tomto tlačovom brífingu sa na jeho hlavu znesú sťažnosti. Týkali sa najmä príchodu na tlačovku, ktorý sa natiahol. "Miesto aspoň krátkej pochvaly, som si práve prečítal, že aká je to nehoráznosť, že sme na tlačovku meškali, že sme ju oznámili len hodinu pred konaním, že bola veľmi dlhá, že som osobne odpovedal na väčšinu otázok, miesto toho, aby som riešil iné veci, atď," posťažoval si predseda vlády.

Matovič si po náročnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Premiér dodáva, že ho tieto sťažnosti mrzia a tvrdí tiež, že po pár dňoch vo funkcii má za sebou odrobených už 86 hodín. "Nezaujíma ich, že s laboratóriami som mal tento týždeň už tretie rokovanie a spolu sme na nich strávili cca 12 hodín. Nezaujíma ich, že sme si do poslednej chvíle neboli istí, či sa dnes dokážeme finálne dohodnúť a len preto sme tlačovku ohlásili, až, keď to bolo jasné," vysvetľuje Igor Matovič.

Nový líder si napokon z výčitiek ťažkú hlavu nerobí. Okomentoval to však opäť svojským spôsobom. "Kľúčové sú životy, nie trápne kecy, hoci ma to tak obyčajno ľudsky se*ie, či slušne trápi," uzavrel premiér.

Perný týždeň sa netýkal len koronavírusu

Novému premiérovi koronavírus zmenil plány aj ohľadom prvej cesty do Bruselu, kde by sa za normálnych okolností stretli lídri európskych krajín. Všetko je však inak a moderné technológie museli v týchto dňoch zastupovať osobný kontakt. "A tak sa samit z Bruselu premiestnil na ministerstvo zahraničných vecí a na zoznámenie a veci súvisiace nie je čas ... ideme cez videokonferenciu," skonštatoval už tak unavený premiér pri fotografii na ktorej je snímaný spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou či nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou .

Matovič si po náročnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Podľa Matoviča je 100 dní pre novú vládu ilúziou. "Vláda sa nám narodila po krk v močiari s najväčšou zodpovednosťou akú kedy slovenská vláda mala ... poraziť neviditeľného a zákerného nepriateľa," myslí si Matovič.

Viac o téme: VládaStatusIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu