Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE V rodine poslanca SaS je podozrenie na koronavírus: Baránik ostal v karanténe

Alojz Baránik má byť podľa Ľubomíra Vážneho pozitívne testovaným na koronavírus.
Alojz Baránik má byť podľa Ľubomíra Vážneho pozitívne testovaným na koronavírus. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR (NR SR) za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Alojz Baránik sa dnes nenachádza v parlamente na rokovaní počas tretej mimoriadnej schôdze. Dôvodom je, že v jeho rodine sa objavili možné príznaky nového koronavírusu.

V rámci procedurálneho návrhu v pléne uviedol Ľubomír Vážny zo Smeru, že Baránik mal byť pozitívny na nový koronavírus. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto ihneď zvolal poslanecké grémium, na ktorom sa má táto informácia preveriť a rozhodnúť, či bude schôdza NR SR pokračovať aj naďalej.

"Pán Baránik ani jeho dcéra nemajú toho ochorenie potvrdené. Pán Baránik ostal doma, čo považuje za správne," povedal predseda NR SR Boris Kollár po zasadnutí poslaneckého grémia.

Možné príznaky choroby v rodine Alojza Baránika

K situácii poslala stanovisko aj strana SaS, v ktorej je Baránik členom. "Člen rodiny poslanca NR SR za SaS Alojza Baránika má príznaky choroby, ktoré niektoré zdroje považujú za príznak koronavírusu. Alojz Baránik preto preventívne ostal doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní NR SR. Alojz Baránik zároveň požiadal o otestovanie v najbližších dňoch," poslala stanovisko strana SaS.

Viac o téme: SchôdzaKoronavírusAlojz Baránik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu