Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Fakultná nemocnica v Prešove eviduje osem pozitívne testovaných pacientov

(Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Vo fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove bolo do pondelka 23. marca na prítomnosť koronavírusu pozitívne testovaných osem pacientov. Cez víkend sa ich počet rozšíril o troch nakazených, počas dnešného dňa nepribudol žiadny pozitívne testovaný pacient.

Informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková, hospitalizovaných majú momentálne štyroch pacientov, z toho troch s potvrdeným ochorením COVID-19. Ide o 54-ročnú pacientku, ktorá pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku a pochádza zo Spišského Podhradia, a dvojicu dôchodcov z Giraltoviec. Hospitalizovaný je aj jeden pacient s podozrením na prítomnosť koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V domácej karanténe sa nachádza päť pacientov s ochorením COVID-19. Ide o muža zo Svitu, ktorý pricestoval z Tirolska, tiež pacientku z obce Dravce, ktorá pricestovala z Rakúska, a pacienta, ktorý pricestoval z Českej republiky a zostáva v domácej karanténe v Poprade. Dva nové prípady sú z obce Klenov. Ide o pacienta, ktorý sa vrátil z pracovného pobytu v Taliansku. „Pozitívny výsledok na COVID-19 má aj jeho brat. Sú spoločne v domácej karanténe,“ doplnila Cenková.

Hovorkyňa dodala, že zdravotnícky personál do pondelka 23. marca odobral 201 vzoriek pacientov s podozrením na prítomnosť koronavírusu. Negatívnych je 170 vzoriek. „Čakáme na výsledky 23 vzoriek,“ dodala Cenková.

Viac o téme: NemocnicaPacientiPrešovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu