Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Igor Matovič: Budeme vládnuť otvorene, s ľuďmi a pre ľudí

Na snímke zľava: Andrej Doležal minister dopravy a výstavby, minister financií Eduard Heger, premiér Igor Matovič, minister vnútra Roman Mikulec, minister obrany Jaroslav Naď a minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Na snímke zľava: Andrej Doležal minister dopravy a výstavby, minister financií Eduard Heger, premiér Igor Matovič, minister vnútra Roman Mikulec, minister obrany Jaroslav Naď a minister zdravotníctva Marek Krajčí. (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sľúbil prezidentke Zuzane Čaputovej, že jeho kabinet bude vládnuť otvorene, neodtrhne sa od života ľudí, a že to bude kabinet, ktorý bude vládnuť s ľuďmi a pre ľudí.

V prejave spomenul aj priority vlády a pandémiu nového koronavírusu. Ako liek naň označil spolupatričnosť, zodpovednosť a odhodlanie všetkých ľudí, ktorým na Slovensku skutočne záleží. "Spoločne sa zaväzujeme vám, pani prezidentka, a rovnako všetkým občanom SR, že budeme vládnuť otvorene a budeme ľuďom vždy hovoriť úplnú pravdu. Zaväzujeme sa, že budeme vláda, ktorá sa neodtrhne od života obyčajných ľudí. Budeme vláda, ktorá bude ľuďom načúvať, vláda, ktorá bude vládnuť s ľuďmi a pre ľudí," povedal Matovič.

Premiér skonštatoval, že nová vláda bude chcieť prispieť k tomu, aby na Slovensku platila rovnosť pred zákonom, budú mať rovnosť šancí a aby sa ani problematika národnostných menšín neodsúvala. Podporovať chcú podľa jeho slov zdravú kultúru, dopravu či kvalitné slovenské potraviny. V zahraničnej politike má byť Slovensko podľa jeho slov dôveryhodným partnerom.

V súvislosti s aktuálnou mimoriadnou situáciou pre šírenie nového koronavírusu poznamenal, že nikto nevie, akú bude mať táto kríza podobu, ako dlho bude trvať, či aké veľké následky zanechá. "Vieme jedine, že túto najťažšiu výzvu musíme zvládnuť spoločne," zdôraznil. Zároveň k spolupatričnosti, zodpovednosti a odhodlaní všetkých, ktorým na Slovensku skutočne záleží. Matovič sa poďakoval prezidentke za vymenovanie vlády do služby ľuďom, ako aj svojim koaličným partnerom za to, že sú si vedomí zodpovednosti za Slovensko. Rovnako sa poďakoval voličom, že im odovzdali svoj hlas.

Viac o téme: ĽudiaVládaKabinetIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu