Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Boris Kollár pre mimoriadnu situáciu vyzýva opozícu a koalíciu na spoluprácu

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Ľudia od novej vlády a parlamentu neočakávajú plané reči, ale rázne skutky a zmenu. Dôležité je, aby sa vládna koalícia aj opozícia spojili aj v súvislosti s mimoriadnou situáciou pre šírenie nového koronavírusu na Slovensku. Zdôraznil to nový predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) po tom, ako ho poslanci na piatkovej ustanovujúcej schôdzi zvolili do funkcie.

"Je dôležité, aby sme sa v týchto ťažkých časoch, opozícia aj koalícia, spojili. Sme na jednej lodi," povedal Kollár a poukázal na hroziacu zdravotnícku i hospodársku krízu. Podotkol, že v pléne parlamentu sa prijímajú zákony pre všetkých ľudí, preto by sa podľa neho nemali poslanci prizerať na to, kto aký návrh predkladá, ale načo ho predkladá.

Kollár sa zároveň poďakoval odchádzajúcej vláde Petra Pellegriniho (Smer-SD) za to, čo urobila v súvislosti s mimoriadnou situáciou na Slovensku. Zároveň sa poďakoval zdravotníkom, záchranným zložkám či pracovníkom v laboratóriách a ďalším ľuďom, ktorí denne pracujú napríklad v obchodoch či službách.

Nový predseda parlamentu je presvedčený, že Marian Kotleba sa stane predsedom parlamentného výboru pre kontrolu Vojenského spravodajstva, hoci viacerí poslanci avizovali, že členov klubu ĽSNS na predsednícke posty vo výboroch nepodporia. Otázna je aj podpora Ľuboša Blahu (Smer-SD) na post predsedu ľudskoprávneho výboru. "Uvidíme, možno bude opakovaná voľba pri tomto výbore," podotkol Kollár.

Kollár nechce v najbližšom čase meniť rokovací poriadok parlamentu. "Parlament bude mať podstatne väčšie a ťažšie problémy ako to, či môžeme jesť horalku alebo piť kávu. Podstatné je, aby sme upokojili ľudí, aby sme sa zomkli a prešli týmto ťažkým obdobím," uzavrel.

Viac o téme: ParlamentNR SRBoris KollárSme rodinaPredseda Národnej rady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu