Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nedali si povedať: V Hronskom Beňadiku mali aj napriek zákazu omšu

V Hronskom Beňadiku mali aj napriek zákazu omšu
V Hronskom Beňadiku mali aj napriek zákazu omšu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

HRONSKÝ BEŇADIK - V Hronskom Beňadiku v okrese Žarnovica sa aj napriek zákazu v súvislosti s pandémiou slúžila v nedeľu 15. marca omša v kostole. Prípad preverovali aj policajti.

Ako informovala banskobystrická krajská polícia, hliadka zistila, že na mieste sa uskutočnila takzvaná súkromná kňazská omša. Farský administrátor ako aj kňaz tvrdili, že omša bola vykonaná v súlade s kanonickým právom, ktoré to kňazovi prikazuje.

Uviedli, že keďže sa omša uskutočnila v kultúrnej pamiatke, tak ju nezamkli a verejnosť sa jej zúčastnila z vlastnej vôle. Polícia farského administrátora na mieste riadne poučila, vec zadokumentovala a bude odstúpená Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom. Polícia ľuďom znovu pripomína, aby si uvedomili vážnosť situácie a nepodceňovali riziká.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia, vrátane zákazu konania bohoslužobných obradov. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu a prijala ďalšie opatrenia, ktoré sú v platnosti od 16. marca.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ide o ďalšie zatváranie prevádzok, pričom platí, že sa to netýka potravín, drogérií, lekární či vybraných služieb, akými sú napríklad banky či poisťovne. Počet infikovaných ľudí na nový koronavírus na Slovensku je aktuálne 72.

Viac o téme: OmšaPolícia KoronavírusHronský Beňadik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu