Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sulík zaskočil vlastných: Za ministra chce bývalého štátneho tajomníka za Smer – SD

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Posty vo vláde sú pre strany vládneho štvorlístka rozdané. Niektoré strany už svojich nominantov majú jasných, v iných prebieha diskusia. Takou stranou je aj Sulíkova SaS. Podľa našich informácií sa v nej aktuálne diskutuje, či do čela rezortu zahraničných vecí postavia človeka, ktorý bol štátnym tajomníkom za odchádzajúcej vlády strany Smer – SD.

Strana SaS v novej vláde Igora Matoviča bude mať tri posty. Ministerstvo školstva, ktoré má obsadiť Branislav Grohling, ministerstvo hospodárstva a podpredsedu vlády pre ekonomiku (obsadzuje Richard Sulík) a rezort zahraničných vecí. Kým v minulosti sa na tento post skloňovalo meno podpredsedu parlamentu Martina Klusa, dnes sa hovorí o Veľvyslancovi vo Washingtone Ivanovi Korčokovi.

„Áno, aktuálne o tomto prebieha diskusia v našej strane,“ dozvedeli sme sa zo zdroja, ktorý si neželá byť menovaný. Táto nominácia Richarda Sulíka vraj prekvapila viacerých v strane.
Kto je Ivan Korčok. Súčasný veľvyslanec Slovenska Ivan Korčok bol do augusta 2018 štátnym tajomníkom rezortu zahraničných vecí odchádzajúcej vlády Smeru – SD. Pracoval s ministrom Miroslavom Lajčákom.

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Dokonca ho Korčok zastupoval aj v čase, keď Lajčák dlhšiu dobu v zahraničí. Štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí bol Korčok aj v rokoch 2002 – 2005 za vlády Mikuláša Dzurindu, keď rezortu diplomacie šéfoval Eduard Kukan. Najviac kresiel vo vláde samozrejme získala najsilnejšia strana OĽaNO. Bude mať na starosti 7 rezortov. Sme rodina Borisa Kollára dostane 3 ministerstvá. Rovnako ako SaS. A najmenej strana Za ľudí dve kreslá vo vláde.

Viac o téme: VládaSlovenskoSaSRichard SulíkIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu