Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Mimoriadny snem KDH sa v dôsledku šírenia koronavírusu konať nebude

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: TASR/Vladimír Benko)

BRATISLAVA - Mimoriadny snem Kresťanskodemokratického hnutia, ktorý bol zvolaný 14. marca v Ružomberku, sa v dôsledku šírenia koronavírusu konať nebude. Informoval o tom hovorca KDH Stano Župa. Na sneme sa mal voliť nový predseda KDH.

Doterajší líder Alojz Hlina sa tejto funkcie vzdal po neúspechu KDH vo voľbách, v ktorých získalo 4,65 percenta a nedostalo sa tak do Národnej rady SR. Jeho zastupovaním bol do voľby nového predsedu poverený podpredseda KDH Pavol Zajac. Predpokladaný termín zvolania snemu KDH je jún 2020 a budú sa na ňom voliť všetky nové orgány strany, vrátane predsedu a podpredsedov KDH.

„Vzhľadom na šírenie koronavírusu KDH ruší mimoriadny snem, ktorý bol zvolaný na 14. marca. Zastupujúci predseda KDH Pavol Zajac sa tak rozhodol po konzultáciách s Národným centrom zdravotníckych informácii a po dnešnom rokovaní Predsedníctva KDH, spolu s krajskými predsedami KDH," ozrejmil Župa. Ako ďalej priblížil, legitímnosť všetkých orgánov KDH aj v nasledujúcom období zabezpečí Pavol Zajac zvolaním „on line“ Rady KDH a hlasovaním perrolam – bez potreby osobného stretnutia všetkých členov Rady KDH.

Viac o téme: SnemKDHAlojz HlinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu