Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z Jakuba vyrástol bojovník: Porazil rakovinu a odišiel študovať do Anglicka, jeho veľký sen je v troskách

Jakub Zobraziť galériu (3)
Jakub (Zdroj: Go Found Me)

BRATISLAVA – Rakovina si nevyberá. Zákerná choroba neberie ohľad na vek, rastu, pohlavie či postavenie. Môže postihnúť každého z nás. Život strpčila aj Jakubovi. Chlapec je však veľký bojovník. Stal sa z neho úspešný študent v Anglicku. V šťastí mu však bránia peniaze.

Čítajte aj: Nemajú ani dva roky, no už musia bojovať ako levy: Osudy troch slovenských chlapcov závisia od peňazí

Sú obyčajní ľudia, ktorí pomáhajú chorým deťom v ich boji so zákernými ochoreniami. Reč je o dobrých dušiach z Auto PDK deťom. Zakladateľ danej neziskovej organizácie Peter Kurucz pozná Jakuba a jeho rodinu už niekoľko rokov. Chlapca spoznal na detskej onkológii.

Jakub
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Go Found Me)

Z malého bojovníka sa stal úspešný študent v Anglicku. Jeho rodičia však šli na dno svojich síl. Museli pokryť liečebné náklady a odísť z práce. Úspory sa tak rozkotúľali. „Som s nimi v kontakte od momentu, odkedy som ich spoznal, a je to jedna veľmi slušná a pokorná rodina. Urobili všetko na svete, aby sa podarilo Kubka vyliečiť, a opakovali to aj pri jeho sne študovať v zahraničí,“ rozpráva Kurucz.

Jakub
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Go Found Me)

Jakubovi rodičia však túžia, aby ich syn doštudoval a po rokoch útrap viedol šťastný život. Preto sa mu rozhodli prostredníctvom zahraničného portálu založiť finančnú zbierku. „Žiaľ, táto zbierka nie je podporovaná pre SR, a preto ju musel založiť niekto zo zahraničia. Budem Vám vďačný, ak podporíte tohto nesmierne šikovného a talentovaného chalana, nech po rokoch chemoterapií, žiaľu a bolesti môže vyštudovať to, čo miluje, a dokázať divy,“ pokračuje Kurucz.

Verejnú finančnú zbierku nájdete po kliknutí na TENTO ODKAZ. Prispieť môžete aj na účet Jakubovho otca Petra Kmeťa SK7811000000002910977733. Do poznámky uveďte "studium Kubko". Rodina vopred ďakuje za každé euro. 

Viac o téme: PomocRakovinaLiečbaFinančná zbierka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu