Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Aktivisti dosiahli svoje! Postreky nebezpečným roundupom v našich národných parkoch končia

Juraj Lukáč Zobraziť galériu (2)
Juraj Lukáč (Zdroj: TASR - Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Ochranári dosiahli svoje! Lesoochranárske zoskupenie VLK presadilo, aby sa v centrálnej časti národných parkov Muránska planina a Nízke Tatry nepoužíval herbicíd, ktorý je podľa šéfa Vlka vyvinutý špeciálne na zabíjanie živých organizmov.

Lesoochranárske zoskupenie VLK zastavilo postreky prípravkom Roundup Biaktiv v centrálnej časti národných parkov Muránska planina a Nízke Tatry. Na sociálnej sieti o tom informoval šéf združenia Juraj Lukáč.

Občianske združenie, ktorého cieľom ochrana životného prostredia, na svojom Facebooku zverejnilo aj sken rozsudku. „Všetci žijú politikou. VLK bojuje za tých, čo nemajú svojich advokátov a politické strany. Za všetky organizmy v našej prírode,“ vyhlásil Lukáč.

Aktivisti dosiahli svoje! Postreky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Lesoochranárske zoskupenie VLK)

Čítajte aj: Štátne lesy chcú v okolí Bratislavy použiť herbicíd, ktorý likviduje nielen buriny, ale aj život

Šéf ochranárov z Vlka už v minulosti upozornil, že Roundup Biaktiv je herbicíd vyvinutý špeciálne na zabíjanie živých organizmov. Daný herbicíd považuje za endokrinný disruptor, ktorý poškodzuje hormonálnu sústavu živých organizmov. Roundup Biaktiv sa používa proti neželanej vegetácii.

Viac o téme: VLKZákazRoundup Biaktiv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu