Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia rozložila skupinu pašerákov ukrajinských cigariet

BRATISLAVA/SOBRANCE - Košickí policajti v spolupráci s Colným kriminálnym úradom z Košíc rozložili skupinu pašerákov ukrajinských cigariet.

Kukláči dnes urobili štyri domové prehliadky v obciach Fekišovce a Baškovce v okrese Sobrance a zaistili cigarety. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Demjanovičová.

Organizátora skupiny, 30-ročného Tibora T. z Fekišoviec, obvinil vyšetrovateľ z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a z legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Z porušovania predpisov obvinil vyšetrovateľ aj ďalších troch mužov - 34-ročného Rajmunda L. z Martina, 57-ročného Oldřicha K. zo Zvolena a 22-ročného Miroslava T. z Ruskoviec. Tibor T. je v cele policajného zaistenia, ostatní obvinení sú stíhaní na slobode.

Ako uvádza Demjanovičová, polícia a colníci skupinu monitorovali takmer dva mesiace. Obvinení prepašovali asi 1,2 milióna cigariet mesačne, čím spôsobili štátu škodu zhruba štyri milióny korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu