Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súdny megaproces: Petra Molnára zavraždili, pretože mal v dome alarm, tvrdí prokurátor

Súdne pojednávanie vo veci vraždy Jána Kuciaka, jeho snúbenice a Petra Molnára Zobraziť galériu (3)
Súdne pojednávanie vo veci vraždy Jána Kuciaka, jeho snúbenice a Petra Molnára (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

PEZINOK - Podnikateľa Petra Molnára mali Miroslav M. a Tomáš Sz. zavraždiť, pretože nevedeli deaktivovať alarm v jeho dome. Rozhodli sa ho preto olúpiť a zastreliť, keď bude doma. Vyplýva to z obžaloby, ktorú na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku predniesol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Motívom na vraždu Molnára mal byť aj fakt, že poznal obvineného Tomáša Sz. a mohol by ho neskôr identifikovať. Na vražde Molnára sa mali Tomáš Sz. a Miroslav M. (ten sa ku skutku priznáva - pozn.) podľa prokuratúry dohodnúť pravdepodobne v lete 2016. Počas leta, resp. jesene si mal Tomáš Sz. zabezpečiť pištoľ značky Luger s kalibrom 9 milimetrov. Miroslav M. mal zase svojpomocne vyrobiť tlmič, ktorý obaja testovali v lese za Kolárovom.

Zavraždený podnikateľ z Kolárova
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Dňa 15. decembra 2016 mal Miroslav M. náhodne zbadať Molnára, ako sa vracia domov, načo mal okamžite kontaktovať Tomáša Sz. Zistili, že je naozaj doma a presunuli sa na susedný pozemok. Vyzliekli si oblečenie, pod ktorým mali „odev na spáchanie skutku“ a s kuklami na hlavách sa prestrihnutím Molnárovho plota kliešťami dostali k jeho rodinnému domu.

MIMORIADNY ONLINE Historické pojednávanie: Začína sa megaproces v prípade vraždy Kuciaka

Keď Molnár zbadal mužov v kuklách, utekal sa schovať do spálne, kde ho páchatelia dobehli a kričali naňho, aby si ľahol na zem. Následne sa mal nad neho Miroslav M. postaviť a spýtať sa ho, či je v dome aj niekto iný. Po zápornej odpovedi Miroslav M. strelil Molnára dvakrát do hlavy.

Zavraždený podnikateľ z Kolárova
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Po usmrtení mali podľa prokurátora pozbierať dve nábojnice a začať prehľadávať dom, v ktorom chceli nájsť hotovosť. Nenašli ju, a tak napokon z miesta činu odišli iba s peňaženkou obete. Následne mal Miroslav M. na brehu rieky Malý Dunaj spáliť Molnárovu peňaženku a doklady, ako aj oblečenie, ktoré s Tomášom Sz. mali použiť.

Tomáš Sz. a Miroslav M. sú obžalovaní spolu s Alenou Zs. a Marianom K. aj z vraždy novinára Jána Kuciaka. Ten bol zastrelený 21. februára 2018 v obci Veľká Mača. Jeho vraždu si mal objednať Marian K. ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Viac o téme: VraždaSúdny procesPezinokPeter Molnár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu