Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Štrajk autodopravcov bude aj v Ružomberku: Mesto zverejnilo alternatívne trasy

Pohľad na kamióny na Rožňavskej ulici počas dnešného protestu Zobraziť galériu (2)
Pohľad na kamióny na Rožňavskej ulici počas dnešného protestu (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

RUŽOMBEROK - Autodopravcovia budú vo štvrtok 9. januára štrajkovať v Ružomberku na hlavnej ceste pri celulózovo-papierenskom podniku. Mesto Ružomberok cez sociálnu sieť vyzvalo ľudí na využitie alternatívnych trás.

"Žiadame všetkých vodičov, aby počas cesty využili alternatívne trasy. Trasa západ - východ vedie cez most pri Ústrednej vojenskej nemocnici smerom do Dolného Kubína, pokračujúc cez Likavku, Liskovú a D1/I/18. Alternatívna trasa sever - juh vedie cez cestu I/59 pokračujúc cez križovatku na Zarevúcej a kasárne, s napojením na cestu I/18," informuje mesto.

FOTO Obmedzenia v Bratislave kvôli štrajku, kamióny zablokovali hraničný priechod v Trstenej

Od utorka (7. 11.) trvá štrajk autodopravcov v Bratislave, Košiciach i na Orave. Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Od predstaviteľov štátu očakáva riešenia, a to 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta. Požadovala rokovanie s vládou SR o predložených požiadavkách.

Hraničný priechod v Trstenej bude neprejazdný pravdepodobne do štvrtka

Cesta na hraničnom priechode Trstená-Chyžné bude neprejazdná do ukončenia štrajku autodopravcov, ku ktorému dôjde pravdepodobne vo štvrtok (9. 1.). Informovali o tom z operačného strediska žilinského krajského riaditeľstva Policajného zboru. "Osobná doprava je možná cez horský priechod Suchá Hora, Oravská Polhora, Bobrov. Dopravu v celom úseku monitorujeme," dodali policajti.

Cestu prvej triedy na hraničnom priechode Trstená-Chyžné zablokovali nákladné vozidlá pred 10.30 h. Podľa člena Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Vladimíra Sopúcha ide o riadne ohlásený štrajk za účelom splnenia dvoch požiadaviek dopravcov.

Sú nimi zníženie cestnej dane o 50 percent a pozastavenie mýtneho tendra do vyhlásenia nového správcu, ktorý vzíde z nového konkurzu. Dopravcovia zablokovali všetky tri jazdné pruhy na ceste smerujúcej na štátnu hranicu, jeden z nich vyhradili pre sanitky, políciu a hasičov.

Pohľad na kamióny na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Obmedzenia na Rožňavskej ulici môžu pokračovať aj zajtra

Vodiči by mali byť aj vo štvrtok (9. 1.) pripravení na možné dopravné obmedzenia na Rožňavskej ulici v Bratislave z dôvodu zhromaždenia autodopravcov. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti. Pre štrajk je Rožňavská ulica aj naďalej prejazdná obojsmerne len čiastočne. Blokovaný je v oboch smeroch jeden jazdný pruh.

Od utorka trvá štrajk autodopravcov v Bratislave, Košiciach aj na Orave. Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Tí by sa vo štvrtok mali opäť stretnúť s vedením Ministerstva financií SR, aby rokovali o svojich požiadavkách.

Viac o téme: ŠtrajkAutodopravcoviaSlovenskoRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu