Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Richard Sulík ako hlavná hviezda smeráckeho VIDEA: Toto sa mu nebude páčiť!

Richard Sulík sa objavil v propagačnom videu Smeru, avšak, nie je to celkom on.
Richard Sulík sa objavil v propagačnom videu Smeru, avšak, nie je to celkom on. (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Nekončiace kampaňové videá, ktorých je pred tohtoročnými parlamentnými voľbami ako maku, sa v týchto dňoch opäť objavili na sociálnej sieti. Pričinila sa o to opäť vládna strana Smer-SD, ktorá si na veľké prekvapenie do propagačného videa vybrala opozičného predsedu strany SaS.

Práve Richard Sulík sa zjavil v jednom z propagačných videí strany Smer-SD, no inak, ako by si mnohí mysleli. Sulík je totiž animovaným spôsobom sparodovaný a dabuje ho hlas, ktorý sa vzdialene ponáša na prejav predsedu liberálov.

Smer si do kampaňového videa vybral Richarda Sulíka

Video začína témou "Sulíkovej vízie pre Slovensko". "Ako nový minister financií zruším vlaky zadarmo," znie z úst animovaného Sulíka. Smer predsedovi SaS už dlhodobo vyčíta jeho postoj k vlakom zadarmo a sociálnym balíčkom. "Výhody pre študentov a dôchodcov sú v rozpore s kapitalizmom, ktorý je u mňa na prvom mieste," hlása animovaný Sulík oblečený vo familiárnom kostýme ešte z volieb v roku 2010, v ktorom vtedy vystupoval na bilbordoch SaS.

Vo videu ďalej hlas hovorí, že dôchodcovia sú pre štát záťažou a študenti ešte nepracujú. "Kapitalizmus môže fungovať, len ak si budeme každý platiť," uzatvára "Sulík" vo videu. Materiál napokon končí tvrdením, že "Toto si naši občania naozaj nezaslúžia". Liberáli medzičasom oznámili, že na propagačné video Smeru budú čoskoro reagovať "reakčným" videom.

Odpoveď prišla hneď

Reakcia šéfa SaS na spomínané video prišla ešte v ten istý deň. "Robert Fico mi dnes venoval tak trochu infantilné video a to je asi tak, ako úroveň jeho politiky," začal Sulík v úvode. 

Richard Sulík zareagoval na video od Roberta Fica, v ktorom "hral"

"To, čo my navrhujeme, je, že nedávajme niečo úplne zadarmo, ale dávajme radšej veľké zľavy," vysvetlil na margo vlakov Sulík, pričom spomínal 70-percentné, ale aj 80-percentné zľavy. "Tie potom možno využiť okrem vlakov aj na autobusy," povedal Sulík a dodal, že ide o oveľa spravodlivejšie riešenie.

Viac o téme: VideoKampaňSmer-SDRichard SulíkVoľbyParlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu