Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cesty a horské priechody sú zjazdné: Na týchto miestach sa vyskytuje zľadovatený sneh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČERVENÝ KLÁŠTOR - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojej stránke. Upozorňuje však vodičov, že zľadovatený sneh do 2 cm sa miestami nachádza na ceste II/543 Červený Kláštor - Lysá nad Dunajcom (hr. PLN) a 4 až 5 cm sa nachádza na ceste II/578 Skalka - Kremnica.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na území stredného a východného Slovenska je v hornatejších oblastiach povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do 1 až 3 cm, vo vyšších polohách do 4 až 5 cm.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem horských priechodov Donovaly, Podspády, Dobšiná a Huty, kde je vrstva kašovitého až utlačeného snehu do 1 až 3 cm. Na horskom priechode Vrchslatina je miestami zľadovatený sneh do 1 cm.

Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky sú po celú zimnú sezónu uzatvorené horské priechody Príslop (cesta I/78), Šútovce (cesta III/1774) a Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1. novembra uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Viac o téme: ZjazdnosťDiaľnicaČervený KláštorLysý nad Dunajcom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu