Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Aktuálna situácia na cestách: Na týchto úsekoch je zľadovatený sneh, varovanie pred hmlou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Situáciu na slovenských cestách komplikuje vo štvrtok poľadovica, vyskytuje sa najmä na strednom a východnom Slovensku. V obvode Brezovica a Ústie nad Priehradou sa tvoria snehové jazyky. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnost.sk.

Na ceste II/578 Skalka - Kremnica je podľa cestárov nutné použiť snehové reťaze. Tie sú potrebné pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov aj na ceste II/571 Pavlovce - Kráľ. Pre hmlu a mrznúce mrholenie je znížená dohľadnosť do 100 m v okolí lokality Partizánske, do 200 m v okolí Piešťan, Banskej Štiavnice a Šturca.

Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky sú po celú zimnú sezónu uzatvorené horské priechody Príslop (cesta I/78), Šútovce (cesta III/1774) a Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1. novembra 2019 uzavretá v okresoch Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje desať metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Meteorológovia vydali výstrahu

V Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji končí výstraha vo štvrtok o 9.00 h. V ostatných častiach Slovenska sa podľa meteorológov môže objaviť poľadovica až do piatkovej (10. 1.) polnoci. "Poľadovica predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozornil SHMÚ. Dodal, že výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Výstraha pred poľadovicou platí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Viac o téme: CestyZjazdnosťPoľadovicaHmla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu