Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nitrianski colníci zadržali viac ako dva milióny kusov tovaru: FOTO Časť musia zlikvidovať

V Nitre zaistili viac ako dva milióny kusov nezákonne dovezeného tovaru. Zobraziť galériu (5)
V Nitre zaistili viac ako dva milióny kusov nezákonne dovezeného tovaru. (Zdroj: FS SR)

NITRA – Nitrianski colníci odhalili nezákonne dovezený tovar v celkovej hodnote takmer 175-tisíc eur. Únik na cle a DPH vyčíslili na viac ako 41-tisíc eur. Po prepadnutí zaisteného tovaru v prospech štátu bude možné istú časť predať, ďalšia časť sa však z dôvodu ochrany spotrebiteľov bude musieť zničiť.

Nitrianski príslušníci finančnej správy vydali rozhodnutie o zaistení 2 373 039 kusov tovaru. Ide o rôzny sortiment, napríklad bižutériu, hračky, parfumy, odevné doplnky, výrobky z plastov, modelovacie pasty, umelé kvetiny, sponky do vlasov, čelenky, mechanické dávkovače, umelé riasy, prípravky na manikúru i pedikúru a pod.

V Nitre zaistili viac
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FS SR)

Tovar bol dovážaný pre istú bratislavskú obchodnú spoločnosť. Príslušníci finančnej správy jeho zaistením zamedzili prístup na jednotný trh EÚ. Colnú hodnotu tovaru určili v konaní na 173 180,78 eura. Únik na cle a DPH vyčíslili na 41 128,69  eura.

V Nitre zaistili viac
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FS SR)

Čítajte aj: Finančná správa je v šoku: Pri Piešťanoch našli najväčšiu výrobňu nelegálnych cigariet

Zaistený tovar je aktuálne pod dohľadom príslušníkov finančnej správy, procesne sa rozhoduje o jeho prepadnutí v prospech štátu. Časť tovaru, ktorá je technicky a zdravotne nezávadná, bude v rámci správy majetku štátu predmetom predaja, ďalšia časť bude z dôvodu ochrany spotrebiteľov zničená.

V Nitre zaistili viac
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FS SR)

V prípade nezákonného dovozu tovaru je možné právnickej osobe uložiť pokutu v zmysle colných predpisov až do výšky 331 939,18 eura.

V Nitre zaistili viac
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FS SR)

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Úlohou FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur.

Viac o téme: NitraColníciFinančná správa SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu