Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalí SaS-kári prezradili svoje plány: Rajtár chce poraziť Kočnerovcov, Galko má tajný plán

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: TASR/Jakub Kotian, FB/N.B., archív Ľ. G.)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a solidarita má za sebou naozaj turbulentný rok. Po nezhodách medzi sulíkovcami a skupinkou okolo Galka sa niekoľko poslancov odštiepilo a vstúpili do Demokratickej strany. V novom roku ich čaká hneď prvá výzva v podobe parlamentných volieb. Aké predsavzatia si dávajú bývalí SaS-kári?

Novoročné predsavzatia väčšinou nemajú dlhú trvácnosť, napriek tomu si ich väčšina z nás dáva. Líder kandidátky Jozef Rajtár chce poraziť Kočnerovcov, Ľubomír Galko chce viac času tráviť s rodinou a chystá aj tajnú aktivitu. Natália Blahová sa naopak snaží vylepšovať svoj život priebežne. Jana Kiššová už nekandiduje ani za Demokratickú stranu a budúci rok bez politiky bude pre ňu veľkou zmenou. 

Jozef  Rajtár

„Ako tie samotné novoročné predsavzatia je často zaujímavejšie to, koľko dní sa nám ich v novom roku darí dodržiavať :). Ja však mám jedno veľké novoročné predsavzatie – aby v najbližších parlamentných voľbách slušnosť porazila Kočnerovcov. Ak sa tak stane, bude sa v tejto krajine, bude sa na Slovensku, žiť lepšie všetkým slušným ľuďom,“ povedal Rajtár. 

Joze Rajtár (dole, druhý zľava)
Zobraziť galériu (10)
Joze Rajtár (dole, druhý zľava)  (Zdroj: archív J. R.)

Poslanec si zaspomínal aj na zaujímavý darček, ktorý pred rokmi dostal. „Spomínam si na pletenú kravatu (na fotke). Bol som na ňu pyšný a vtedy som ešte netušil, že takú dlhú časť života budem musieť byť okravatovaný a vyoblekovaný, čo je riadne zaväzujúce a zodpovedné. V banke vyše 9 rokov a v politike 4 roky,“ uviedol Rajtár s tým, že tento darček predznamenal jeho budúcnosť. „Možno preto sa na tej fotke z mladosti netvárim nadšene :-).“

Bývalí SaS-kári prezradili svoje
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív J. R.)

Ľubomír Galko

Bývalí SaS-kári prezradili svoje
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív Ľ. G.)

Ľubomír Galko si každý rok dáva takmer rovnaké novoročné predsavzatie. Chce sa viac venovať svojej rodine a toto predsavzatie platí aj do ďalšieho roka. „Tento rok sa obzvlášť teším na čas strávený s mojím prvým a doteraz jediným vnukom. Okrem tohto predsavzatia však mám tentokrát ešte jednu myšlienku - týka sa rozbehnutia určitej aktivity, tá je však tajná,“ dodal Galko s tým, že predsavzatia sa mu darí dodržiavať so striedavými úspechmi.

Bývalí SaS-kári prezradili svoje
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív Ľ. G.)

Bývalí SaS-kári prezradili svoje
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív Ľ. G.)

Natália Blahová

Bývalí SaS-kári prezradili svoje
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Natália Blahová)

Blahová si v minulosti zvykla dávať predsavzatia. „Chcela som viac športovať, viac čítať, naučiť sa oddychovať... Ale moje záväzky mali krátku životnosť. Dnes už si na Nový rok prajem hlavne to, aby sme sa stretli o rok opäť celá rodina. Poteším sa, ak niekto pribudne, no hlavne nech nikto nechýba. Vylepšovať seba a svoj život sa radšej snažím priebežne,“ priblížila pre Topky poslankyňa.

Jana Kiššová

Kiššová sa rozhodla svoju politickú kariéru nateraz ukončiť. Nový rok bude preto pre ňu rokom plných zmien. „Nie som veľkým fanúšikom novoročných predsavzatí, pretože k rozhodnutiam pristupujem ihneď, keď padnú. Napriek tomu ma vždy k nejakým predsa len niekto v sviatočnej nálade vyprovokuje,“ priznala bývalá SaS-kárka. „Nakoľko som sa po desiatich rokoch v politike rozhodla v budúcoročných parlamentných voľbách nekandidovať, bude to pre mňa rok veľkých zmien,“ uviedla.

Kiššová s bratom
Zobraziť galériu (10)
Kiššová s bratom  (Zdroj: archív J. K.)

„Moje predsavzatia sú spojené so všetkým, čo som doteraz zanedbávala: rodinný život, relax, priatelia, čas pre svoje zdravie. Žijeme len raz a ja som rozhodnutá nastaviť si svoj budúci pracovný život tak, aby v ňom toto všetko malo svoje miesto. A špeciálne plánujem opäť začať behať a posilňovať, aby som mala kondičku na letný windsurfing,“ dodala. 

Bývalí SaS-kári prezradili svoje
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív J. K.)

Kiššová prezradila, ako kedysi trávili Vianoce u nich doma. „V deň Vianoc nás mama vždy poslala s otcom von, aby mohla v kľude variť a všetko pripravovať. Otec nás teda bral sánkovať, prechádzať, inými slovami - zabiť čas, aby sme doma nezavadzali,“ uviedla. „Na druhej fotke som s bratom, pucujeme nejakú tortu. Naša mama je Eva, takže Štedrý deň máme vždy rozdelený na meniny a Vianoce. Torta nesmela chýbať. Z tej fotky si nie som istá, či sa mame niečo z nej ušlo.“

Viac o téme: Ľubomír GalkoJana KiššováNatália BlahováJozef Rajtár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu