Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Blíži sa ochladenie a druhá vlna sneženia! Meteorológovia už vedia, ktoré oblasti zasype sneh

Slovensko zasiahne ďalšie sneženie. Zobraziť galériu (4)
Slovensko zasiahne ďalšie sneženie. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Benko Jr., Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Úvod decembra priniesol na naše územie ochladenie a prvú vlnu sneženia. Sneh v pondelok napadol aj v nižších polohách. Kedy k nám dorazí ďalšia vlna snehovej nádielky a ktoré oblasti zasiahne, spresnili meteorológovia z iMeteo.sk.

Nasledujúce dni nám sneženie nehrozí. Podľa meteorológov sa počasie dostane pod kontrolu rozsiahlej tlakovej výše, ktorú ich nemeckí kolegovia nazvali Sarena. „A tá bude počasie aj u nás ovplyvňovať do konca pracovného týždňa,“ uviedlo iMeteo.sk. Ako jeho meteorológovia dodali, tlaková výš prinesie spočiatku prevažne slnečné počasie, no postupne slnko vystriedajú hmly a nízka oblačnosť.

Blíži sa ochladenie a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Čítajte aj: AKTUÁLNE Slovensko zasiahla prvá vlna sneženia: FOTO Doprava kolabuje, pri čelnej zrážke zomrela žena

Bude naďalej mrznúť

Denné teploty pri slnečnom počasí môžu stúpať aj nad hranicu +5 °C. Avšak na miestach, kde sa udrží hmla alebo nízka oblačnosť, sa budú teploty pohybovať pod bodom mrazu. Pod nulu by teploty mali klesať aj počas noci, pričom v dolinách a kotlinách sa môžu dostať aj k -10 °C.

Blíži sa ochladenie a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Druhá vlna sneženia dorazí na začiatku týždňa

V úvode nasledujúceho týždňa začne postupovať studený front, ktorý prinesie väčšinou dážď, no do vyšších polôh sneženie. „Už v pondelok sa bude ochladzovať a už v utorok sa sneženie očakáva v severných regiónoch Slovenska,“ predpovedali odborníci na počasie.

Aj ich vyhliadka na ďalšie dni ráta s tým, že snehové zrážky by sa mali vyskytovať predovšetkým v severných regiónoch Slovenska. „Ďalšia vlna ochladenia sa očakáva niekde okolo polovice decembra,“ dodali.

Viac o téme: SneženiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu