Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

SNSáci si užívali v Agrokomplexe: FOTO Danko so zdobičkou v ruke a ... čo to víno, pán predseda?

Národniari na výstave v Agrokomplexe v Nitre Zobraziť galériu (21)
Národniari na výstave v Agrokomplexe v Nitre (Zdroj: Kancelária predsedu NR SR)

NITRA - Členovia Slovenskej národnej strany (SNS) na čele s Andrejom Dankom sa v sobotu v nitrianskom Agrokomplexe zúčastnili na výstave Gastra a Kulinária 2019. Predseda parlamentu si spolu so straníckymi kolegami vyskúšal aj to, ako sa zdobí čokoláda či ochutnal netradičné víno, ktoré nesie meno po jeho známom brepte.

Sobotný večer sa SNSáci rozhodli stráviť na výstave v Agrokomplexe v Nitre. Počas troch dní mohli ochutnať jedinečné slovenské produkty, vidieť kulinársku show elitných šéfkuchárov, či obdivovať a ochutnať unikátne výrobky slovenských pekárov.

Dankovci s umeleckými sklonmi

Danko sa dokonca spolu s Gabrielou Matečnou a Evou Antošovou rozhodol priložiť ruky k dielu. Všetci traja mali odrazu v rukách zdobičky a tu sa mohol prejaviť ich umelecký duch. Na starosť totiž dostali zdobenie čokolády.

SNSáci si užívali v
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

Danko nakoniec uznal, že nejde o najjednoduchšiu kulinársku činnosť. „Zdobiť čokoládu, alebo celkovo pečivo nie je vôbec také ľahké, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Skláňam sa pred šikovnosťou všetkých slovenských potravinárov, kuchárov či pekárov, ktorí nám denno-denne prinášajú na stôl kvalitné jedlo,“ uznal predseda parlamentu.

Zdobenie čokolády si vyskúšali Andrej Danko, Gabriela Matečná a aj Eva Antošová
Zobraziť galériu (21)
Zdobenie čokolády si vyskúšali Andrej Danko, Gabriela Matečná a aj Eva Antošová  (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

Víno, aké vie odporučiť len človek človeku

Súčasťou večierka boli aj na prvý pohľad čudné fľaše vína. Pri bližšom pohľade na etiketu sa mnohí pousmiali. Víno totiž nesie úryvok zo slávneho breptu predsedu Andreja Danka: "Nikto nemôže dať toľko lásky človeku, ako len človek človeku."

SNSáci si užívali v
Zobraziť galériu (21)
 (Zdroj: Kancelária predsedu NR SR)

Danko s úsmevom predviedol, že aj on si vie zo seba vystreliť. “Toto som si nemohol nechať újsť - Najlepšie chutí také, aké len vie odporučiť človek človeku.”

Danko s fľašou vína s titulom Človek človeku
Zobraziť galériu (21)
Danko s fľašou vína s titulom Človek človeku  (Zdroj: Kancelária predsedu NR SR)

Ďalšie fotografie z Agrokomplexu nájdete v galérii >>

Na konci dňa Danko vôbec neskrýval nadšenie z tejto akcie. „Aj na záujme ľudí je vidieť, že tu takáto výstava, ktorá sa nekonala dlhých 11 rokov, chýbala. Je zároveň skvelé vidieť, že na Slovensku máme veľmi šikovných ľudí svetovej kvality,“ myslí si predseda Národnej rady SR.

Viac o téme: SNSAndrej DankoEva AntošováGabriela Matečná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu