Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Útočníci, obvinení z napadnutia dievčaťa tmavej pleti, sú vo väzbe

KOŠICE - Okresný súd v Košiciach dnes vzal do väzby dvoch útočníkov, ktorí podľa polície minulý týždeň napadli dievča tmavej pleti. Chlapci kopali a bili 16-ročné dievča, ktorého otec je Kubánec.

Vykrikovali pritom nacistické pozdravy. Obvinení podali proti rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd, povedala ČTK hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

"Súd vzal obvinených do väzby pre hrozbu vysokých trestov," uviedla Gálová. Jednému z útočníkov hrozí väzenie do 12 rokov, druhému obvinenému polovičný trest, pretože nie je plnoletý. Dievča napadli v Košiciach štyria chlapci vo veku od 17 do 19 rokov, len vraj dvaja z nich ju však aj bili. Podľa polície útok bol rasovo motivovaný.

V Košickom kraji polícia v tomto roku zaznamenala päť trestných činov, pri ktorých páchateľov obvinili z extrémizmu. Utorkový útok bol však v kraji najagresívnejší. Pri napadnutí utrpelo dievča poranenie hlavy, chrbtice a pravej ruky. V minulom roku polícia v Košickom kraji riešila 15 prípadov prejavov extrémizmu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu