Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obvinili dvoch mužov za brutálny útok na dievča tmavej pleti

KOŠICE - Polícia obvinila druhého z útočníkov, ktorí v utorok v Košiciach podľa nej napadli dievča tmavej pleti. Zároveň potvrdila rasový motív útoku. Chlapci kopali a bili 16-ročné dievča, ktorého otec je Kubánec. Podľa polície pritom vykrikovali nacistické pozdravy. Novinárov o tom dnes informoval Gabriel Petrík z okresného riaditeľstva polície v Košiciach.

"Polícia obvinila doteraz dvoch útočníkov zo zločinu ublíženia na draví a propagácie extrémizmu," uviedol Petrík. V skupine útočníkov boli štyria chlapci; jeden z nich v prípade vystupuje ako svedok, k útoku sa podľa Petríka priamo nepripojil. Po napadnutí malo dievča zranenú hlava, chrbticu a pravú ruku.

Mladí Košičania, ktorí majú od 17 do 19 rokov, po útoku ušli, podľa svedkov na mieste ešte vykrikovali nacistické heslá. Jednému z útočníkov hrozí väzenie do 12 rokov, druhému obvinenému polovičný trest, pretože nie je plnoletý.

V Košickom kraji polícia v tomto roku zaznamenala päť trestných činov, pri ktorých páchateľov obvinili z extrémizmu. Utorkový útok bol však podľa policajnej hovorkyne v kraji najagresívnejší. V minulom roku polícia v Košickom kraji riešila 15 prípadov prejavov extrémizmu.

Útoky na cudzincov alebo Rómov sa na Slovensku stali aj v minulosti. Nedávno v Bratislave napadli troch zahraničných študentov z Grécka, Líbye a Saudskej Arábie; polícia však tvrdila, že útok nebol rasovo motivovaný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu