Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Po Majskom sa na slobodu dostanú aj Brtva a Pachinger

Podnikateľ Patrik Pachinger, ktorý je spolu s Brtvom a Majským obžalovaný z tunelovania nebankových subjektov.
Podnikateľ Patrik Pachinger, ktorý je spolu s Brtvom a Majským obžalovaný z tunelovania nebankových subjektov. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Podnikatelia Dávid Brtva a Patrik Pachinger, ktorí sú spolu s Jozefom Majským obžalovaní z tunelovania nebankových spoločností, by sa mali o dva týždne dostať na slobodu.

Špeciálny súd totiž nestihol požiadať o predĺženie ich väzby. Napísal to dnes denník Sme, informáciu ČTK potvrdila hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.

Väzba uplynie Brtvovi a Pachingerovi koncom novembra, posledný termín na podanie žiadosti uplynul Špeciálnemu súdu dnes. Súd však žiadosť nemôže podať pre námietku zaujatosti, ktorú voči senátu vzniesol Majský.

Skôr ako by mohol súd požiadať o predĺženie väzby, musí totiž rozhodnúť o námietke zaujatosti. Ak by ju sudcovia neuznali, prokuratúra a obžalovaní môžu voči nej ešte podať sťažnosť, ktorú musí posúdiť Najvyšší súd, vysvetlila Kudjáková. "Súd nemohol skôr požiadať o predĺženie väzby preto, lebo spis bol na Najvyššom súde," doplnila hovorkyňa.

Majského prepustili z cely ešte v októbri. Kontroverzný podnikateľ predtým uspel so sťažnosťou proti väzbe na Ústavnom súde. Najvyšší súd ešte na jeseň Majskému zrušil 12-ročný trest väzenia a prípad sa vrátil na Špeciálny súd.

Majský a jeho spoločníci podľa obžaloby tunelovali skrachované nebankové firmy Horizont Slovakia a BMG Invest. Krach týchto spoločností pripravil v roku 2002 desaťtisíce klientov o celkovo miliardové úspory.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu