Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obec Rohožník čaká referendum: Obyvatelia nechcú starostku, jej praktiky sú protizákonné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Zoznam s.r.o.)

ROHOŽNÍK - V obci Rohožník na severovýchode Slovenska sa v polovici októbra uskutoční referendum o odvolaní starostky Jany Paľovej. Petíciu pre odvolanie podpísal dostatočný počet občanov na to, aby bolo vyhlásené, o čom informoval zástupca petičného výboru Jozef Paľo ml.

"Toto referendum je o demokracii, ktorá hneď na začiatku pri komunálnych voľbách stratila v našej obci zmysel. Už vo voľbách bolo mnoho podozrení z manipulácie, keď nebol zaregistrovaný protikandidát za starostu obce. Jeho podanie ako kandidáta za starostu bolo za záhadných okolností premenované za kandidáta za poslanca," ozrejmil Paľo ml. Dodal, že starostka okrem toho nevymenovala do funkcie kontrolórku obce, ktorá bola riadne zvolená a schválená zastupiteľstvom 1. mája.

Paľo tiež upozornil, že obecný účet je evidovaný na súkromnú osobu pani starostky, úhrady obce prechádzajú cez tento účet, čo je podľa petičného výboru protizákonné. "Novozvoleným poslancom nechce umožniť zmenu podpisového vzoru v banke, a takto zamedzuje prístup ku kontrole obecných financií. Preto sme boli nútení pristúpiť k takémuto riešeniu," uzavrel zástupca petičiarov s tým, že referendum sa uskutoční 12. októbra.

Viac o téme: OdvolanieReferendumStarostkaRohožníkJana Paľová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu